סל שיקום ותעסוקה נתמכת

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

02/01/2011 | 21:44 | מאת: נועה

שלום רב אבא שלי נמצא זכאי לסל שיקום, ורציתי לברר כמה דברים: הבנתי שאם מקום עבודה כלשהו שמעסיק מתמודדי נפש הזכאים לסל שיקום מקבל לעבודה את אבא שלי, מקום העבודה מקבל סכום כלשהו כתמורה לכך. האם זה נכון? ואם אבא שלי מוצא בכוחות עצמו עבודה שאינה קשורה לתעסוקה נתמכת, האם הסכום הזה 'הולך' לאנשהו או נשאר אצלו או פשוט 'נעלם'? תודה

02/01/2011 | 22:37 | מאת: ענת תנעמי

נועה שלום רב וברוכה הבאה לפורום, כל מקום עבודה שמעסיק כל אדם עם מגבלה (ולא בהכרח אנשים הזכאים לסל שיקום) יכול לקבל תמיכה ממשרד התמ"ת. התמיכה מתקבלת בתמורה להתאמה של מקום העבודה שהמקום מבצע עבור העובד עם המגבלה. בנוסף בתנאים מסויימים מקום העבודה יכול לקבל השתתפות של המדינה בעלות שכר העבודה של העובד עם המגבלה. כל הסכומים המדוברים משולמים למקום העבודה ולא לעובד. כך שגם אם אביך מוצא לעצמו את מקום העבודה הסכום לא "נעלם" וגם לא "הולך לאנשהו". אני מצרפת קישור לאתר של התמ"ת - המטה לשילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה. שם תוכלי למצוא את כל המידע הרלוונטי לשאלתך. http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/25A13408-2FDA-49BC-BEC5-2F4E87E54346.htm בהצלחה ענת

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה