איך יכולים לעזור לי להשתלב בתעסוקה נתמכת כשכיר

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

08/12/2010 | 19:40 | מאת: פלוני

בעבודה כמתווך במקרקעין ? שלום לכם, אני בעל מוגבלות נפשית ועקב כך לעולם לא עבדתי, הייתי בלי קצבה במשך שנים רבות כי לא הייתי מודע למגבלות שלי ובלי טיפול באותה תקופה הייתי ברחוב. לאחר שנים הגעתי לטיפול, ורק אחרי הרבה זמן הצליחו לשכנע אותי לחתום על בקשה לנכות כללית ומאז שקיבלתי לראשונה הבנתי שאני זקוק לה לשרוד. הטיפול הוא בנט"ל, ושם לקח לי הרבה שנים להתאקלם למודעות שאני עם מוגבלות, וחשוב היה לי הטיפול כדי לרכוש לעצמי יכולת כלשהי לתעסוקה וזאת מפני שלמטפלים שלי ולי היה ברור שאי אפשר לחיות מקצבת נכות כללית כשצריך לשלם גם לשכר דירה וכשאין אפשרות לעבוד ביותר מיום אחד בשבוע. אז חשבתי שכדאי להתחיל ממשהו. אולי אפילו שעה אחת בשבוע של תעסוקה, זה יהיה צעד התחלתי טוב ממנו להתחיל. אבל לא הצלחתי. כעת, למדתי והוצאתי רשיון תיווך במקרקעין מפני שאני חובב דיני נדלן. והייתי רוצה לראשונה בחיי להתחיל לעבוד. מן הסתם, אני רוצה לעבוד כמתווך מקרקעין מפני שזה כבר המקצוע שלי. הבעיה שאין לי רשיון לנהוג, לכן לא אוכל להסיע לקוחות להראות להם דירות. בכל אופן, לבד יהיה לי קשה מאוד להתחיל. גם לאדם בריא בלי מוגבלות יהיה קשה להתחיל לעבוד במקצוע שמעולם לא עבד בו והוא בלי נסיון. קל וחומר, שלאדם כמוני שמעולם לא עבד בשום עבודה במשך עשרות שנים, ואין נסיון תעסוקתי כלשהו, יהיה קשה לעשות את הפעם הראשונה, ובוודאי שיהיה לי קשה להיות עצמאי. לכן, אני מחפש להיות שכיר, אבל לא לקפוץ למים בבת אחת, וכשאני כותב לא לקפוץ למים כוונתי היא שאני לא מסוגל כבר בפעם הראשונה להתחיל לעבוד 5 ימים בשבוע, ואפילו לא יומיים בשבוע. אני מחפש להתחיל לעבוד פעם אחת בשבוע, וגם זה בליווי של מה שמשרד הבריאות נותן, קרי מסגרת של סל שיקום לה אני זכאי (היתה לי ועדת סל שיקום לפני 4 חודשים ואושר לי הסל שיקום). הייתי רוצה לדעת, כיצד ניתן לעזור לי לעשות את ההדרגתיות בהשתלבותי במקצוע שהוצאתי (תיווך במקרקעין) באופן הדרגתי ועדין במסגרת של עבודה נתמכת בליווי עובדים סוציאליים כדי ש"נחיתה" על קרקע המציאות תהיה לי קלה ולא אשבר. אני זקוק בהתחלה להתייחסות של מסגרת פסיכולוגית בתוך העבודה (גם כשהיא רק פעם בשבוע) כדי לקבל בטחון שכל כך חסר לי כי אין לי נסיון לחלוטין וההתחלה מאוד מפחידה אותי, למשל לקוחות שאין ולכן אני רוצה להשתלב כשכיר במקום שיהיו עדינים איתי במשך שנה שנתיים, ואז כבר לבד מעצמי אקבל בטחון לעבוד יותר פעמיים בשבוע ואז שלוש פעמים, והכל באופן הדרגתי עד שאצליח, בעזרת השם, להשתלב ולהוסיף איזשהי תוספת לפרנסתי. אשמח לדעת, כיצד עמותות או המדינה יכולים לעזור לי בקשר לכך. תודה מראש לעונים

09/12/2010 | 09:24 | מאת: ענת תנעמי

לפלוני שלום רב וברוך הבא לפורום שלנו, סיפורך מעודד ומעורר השראה. נשמע שמצאת לך דרך ונושא שמעניין אותך. אם יש לך סל שיקום זו בדיוק הכתובת לליווי ותמיכה כפי שאתה מתאר. כל מסגרת של תעסוקה נתמכת אמורה לתת לך את השרות שאותו אתה מחפש. רכז/ת של תעסוקה נתמכת אמור/ה למצוא עבור האדם אותו הוא/היא מלווה מקום עבודה כפי רצונו וכישוריו וללוות אותו בתהליך ההשתלבות והעבודה. בנוסף, ישנה מסגרת נוספת שבנויה למתמודדים שהם אנשי מקצוע בתחומם - השרות נקרא "חממה תעסוקתית". להלן הקישור לפרטים: http://www.maman.org.il/50217/taasuka נשמח לשוב ולפגוש אותך בפורום ולענות על כל שאלה נוספת אם תהיה אני מאחלת לך הצלחה ענת

12/12/2010 | 13:37 | מאת: פלוני

תודה רבה ושבוע טוב ונפלא !

22/12/2010 | 11:11 | מאת: סיון- עמותת "אנוש"

20/03/2013 | 20:53 | מאת: R

במיוחד כשצריך לשכור דירה מהקצבה הזעוחמה גם אני רוצה להבין איך אPAR לחזור בהדרגה לשוק העבודה ועדיין לשרוד מקצבה כזו זעומה ואני משיהי שאין לה בית לחזור אליו.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה