מתי נפסקת קצבת הנכות?

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

07/03/2006 | 00:18 | מאת: ליאורה

שלום אני מקבלת קצבת נכות 3 שנים בגובה של 2000 ש"ח לחודש. לאחרונה התחלתי לעבוד ואני מרוויחה 2600 ש"ח בחודש. בביטוח הלאומי נאמר לי שכל חצי שנה בודקים כמה הרווחתי, ולפי זה שוקלים אם לבטל את הקצבה. רציתי לדעת האם קצבת הנכות שלי תבוטל אם אמשיך להרוויח ככה חצי שנה?

07/03/2006 | 23:24 | מאת: גלית קלמנזון

ליאורה שלום, את נוגעת בנושא כאוב עבור מתמודדים רבים וגם עבורנו, אנשי המקצוע המלוים בתהליך השיקום. אכן, יש תיקרה מסויימת של שכר ש"מותר" לנכה ביטוח לאומי הזכאי לקיצבה בשיעור 100% (כ- 2000 ש"ח בחודש). התיקרה יכולה להשתנות בהתאם למצב המשפחתי, מספר הילדים וקיום או העדר הכנסות נוספות. על מנת לבדוק באופן מדוייק לגבי המקרה שלך את הסכום שתוכלי להרויח מבלי לפגוע בקיצבת הנכות, עלייך לפנות למוסד לביטוח הלאומי באזור מגורייך. במידה ואת רווקה ללא ילדים וללא הכנסות נוספות, את יכולה להרויח 1/4 מהשכר הממוצע במשק שזה גובה הקיצבה שלך, בנוסף לקיצבה. אם זה המצב, אני חוששת שעברת את הסכום ויש לחשוב מה חשוב לך יותר העבודה או הקיצבה.... אני מזמינה אותך לעדכן את כולנו בפורום באשר לברור בביטוח הלאומי בנושא והשלכותיו על העבודה שלך. בהצלחה

08/03/2006 | 15:06 | מאת: גלית קלמנזון

ליאורה שלום, ברצוני להבהיר כי גובה ההכנסה המותרת לנכה מבלי לגרוע מהקיצבה תלויה גם בהשכלתו. שוב ברצוני להבהיר שהמוסד לביטוח לאומי בוחן כל מקרה לגופו ולכן השאלה לגבי גובה הקיצבה צריכה להשאל ספציפית עלייך במחלקת נכות כללית באזור מגורייך. עבור משתקמים רבים, שלב ביניים של השתלבות בשוק החופשי עשוי לעורר חשש ורתיעה. אני כן ממליצה לבדוק את זכויותייך הסוציאליות בביטוח הלאומי ולנסות ולעבוד . בהצלחה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה