עזרה בשכ"ד
דיון מתוך פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
גלית שלום, לאחרונה אושרה לי נכות תפקודית של 75%. בעבר הייתי בעלת דירה למשך כמה שנים אך בגלל חוסר האיזון שלי, נאלצתי למכור על מנת לכסות חובות שצברתי וכיום אני מתגוררת בשכירות. השאלה שלי היא האם העובדה שהיתה לי דירה בעבר פירושה שלא אוכל לקבל סיוע בשכ"ד כי אני מאד זקוקה לכל העזרה הכלכלית שאני יכולה לקבל כי לא עובדת כבר שנים.
יפית שלום, ע"פ הנהלים הקיימים, רק מי שלא היתה מעולם דירה בבעלותו רשאי לקבל סיוע בשכר דירה. יחד עם זאת, במצבים מיוחדים שבהם ניתן להוכיח כי כספי הדירה כבר אינם בידייך מסיבה כזאת או אחרת, ניתן להגיש בקשה לוועדת חריגים שתאשר לך סיוע בשכר דירה למרות שהייתה בבעלותך דירה. בהצלחה גלית קלמנזון
המון תודה על התשובה המהירה ואם תוכלי אשמח אם תסבירי לי היכן ואיך פונים לועדת חריגים, יש לי אישור שאני חסרת כספים לחלוטין כי עברתי בדיקה כשפניתי לקבל הבטחת הכנסה אז שווה לי לנסות.