סל שיקום

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

18/09/2009 | 15:24 | מאת: לירון

איך אני יכולה לדעת אם מגיע לי סל שיקום? איך פועלת הבירוקרטיה של סל שיקום? למי צריך לפנות?

20/09/2009 | 17:27 | מאת: כרמל

היי לירון לי בעצמי יש סל שיקום כי אחד מהתנאי קבלה להוסטל לנפגעי נפש,שם אני חיה, זה סל שיקום. לדעתי צריך לפנות לביטוח לאומי או למשרד הבריאות ואחר כך שולחים אותך לועדה כדי להחליט אם מגיע לך סל שיקום או לא. במסגרת סל שיקום יש לנו, נפגעי הנפש, הרבה זכויות,כגון סיוע כספי בשכר דירה,קורסים למיניהם, השלמת בגרויות וכאלה. אם את צריכה משהו זה המייל שלי : [email protected] אני לא סגורה על העצות שלי לגבי למי צריך לפנות...תתייעצי פה עם מנהלי הפורום אני בטוחה שהם יעזרו לך. שנה טובה, כרמל

20/09/2009 | 23:01 | מאת: ענת תנעמי

כרמל שלום רב, תודה על תשובתך ללירון. רק תיקון טעות קטנה - הסיוע בשכר דירה מתקבל ממשרד השיכון ולא מסל השיקום ויכולים לקבל אותו גם אנשים שאינם מוכרים בסל שיקום. כל מי שיש לו קיצבת נכות מלאה זכאי לקבלו. שנה טובה ענת

20/09/2009 | 22:58 | מאת: ענת תנעמי

לירון שלום רב וברוכה הבאה לפורום שלנו, אם יש לך 40% נכות פסיכיאטרית ומעלה מגיע לך סל שיקום. את הפניה לסל שיקום אפשר לעשות באמצעות מתאם/ת טיפול במקום בו את מטופלת (אם יש כזה) או מתאם/ת טיפול פרטי/ת, באמצעות פסיכיאטר, באמצעות עובדת רווחה במחלקת הרווחה העירונית או באופן עצמאי (שזה הרבה פחות מומלץ). הדרך לפנות היא למלא טופס עב כרס שכולל חלקים רבים וסעיפים רבים (וניתן למצוא אותו באינטרנט), לשלוח את הטופס למשרדי סל השיקום במחוז אליו את שייכת. לאחר מכן תוזמני לועדה שבה יושבת רכזת השיקום המחוזית או סגניתה, פסיכיאטר/ית ואם מייצג/ת אותך מתאם/ת טיפול אז גם הוא/היא. את מוזמנת להכנס לועדה ולהביע את רצונותייך. יכולים להתלוות אלייך גם בני משפחה אם הם/את רוצים. הדרך הבירוקרטית הזו לא פשוטה אך כדאית. באמצעות סל השיקום ניתן לקבל סל של שרותים חשובים וביניהם דיור, תעסוקה, השכלה, שרותי חונכות וסמך ועוד. אני מאחלת לך הצלחה שנה טובה ענת

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה