תעסוקה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

05/03/2006 | 11:07 | מאת: רמי

אני סובל מחרדות אנני מסוגל לעבוד , האם יש באזור המרכז (נתניה הרצליה ) מפעל/או קיבוץ שיכול להעסיק אותי בעבודה . היתה תוכנית בטלויזיה באזור הצפון שקיבוץ מסויים קלט נפגעי נפש לעבוד בקיבוץ איך ניתן לבדוק באזור המרכז . אודה לתשובתכם

05/03/2006 | 19:11 | מאת: גלית קלמנזון

רמי שלום, כיוון שאתה כותב כי אינך מסוגל לעבוד ורוצה לעבוד, אני משערת שאתה מתכוון לתוכנית של תעסוקה מוגנת או תעסוקה נתמכת בדבריך. תעסוקה מוגנת היא מפעל מוגן העיר או בקיבוץ המכיר במגבלות המשתקם ובנוי בהתאם. תעסוקה נתמכת היא תוכנית השמה - מציאת עבודה עם ליווי של חונך בשוק החופשי. הדרך להנות מהמסגרות הללו היא באמצעות מחלקת השיקום של המוסד לביטוח לאומי במידה ואתה מוכר ב 20% נכות לפחות. או באמצעות סל שיקום אם יש לך מינימום של 40% נכות נפשית.בנושא סל שיקום, עלי לציין שאין קבלה של משתקמים חדשים כרגע מפאת חוסר תקציב. בינתיים, עד לשינוי ההנחיות, תוכל לפנות לסל שיקום רק אם עברת כבר ועדה. אינני חושבת שנכון להמליץ על מסגרות ספציפיות כי תוכנית שיקומית צריכה לקחת בחשבון את האישיות, הרקע התעסוקתי, ההשכלה, הכוחות ונטיית הלב של המשתקם ועל כך אין אפשרות לענות בפורום מעין זה.... עובדת שיקום בביטוח הלאומי או רכזת סל שיקום יוכלו לסייע לך באשר למסגרות המתאימות ביותר למצבך. אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות, בהצלחה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה