פוסט טראומה מורכבת ורשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

26/10/2022 | 10:47 | מאת: מיואשת

שלום לך תודה על הקבוצה. מדובר בבחורה בת 23 שסובלת מפוסט טראומה מורכבת עקב אירועים טראומטים רבים. מסרבת בכל תוקף ללכת לטיפול פסיכיאטרי הפסיכולוגי עקב אשפוז כפוי בבית חולים לחולי נפש לפני מספר שנים, שם עברה התעללות נפשית איומה. אחרי האשפוז הזה חזרה לחיות ביחידת דיור בבית הוריה ומצבה החמיר מאוד, היא לא עובדת ולא מסוגלת לעבוד, ייעצתי לה ללכת לאבחון אצל פסיכיאטר על מנת שתוכל לקבל קצבת נכות ולהשכיר דירה מחוץ לבית, כי כנראה היא עברה התעללות בילדותה בבית הוריה. לאחר מאמצים רבים היא אזרה כוח, שאין לה, והלכה לפגישה אצל פסיכיאטר פרטי. היא יצאה מהפגישה נסערת אמרה שהוא התחיל איתה ולעג לה, ולא היה עניני ולא רגיש, היא אמרה לי שאני הלכתי בתקווה להרגיש בטחון אך יצאתי עם טראומה חדשה. זה קרה לפני כמה חודשים והוא לא יוצא לה מהראש ויש לה כעס אדיר כלפיו, רוב הזמן היא מנוטרלת עם התקפי חרדה, גם האשפוז הכפוי וגם הפגישה הזו החמירה את מצבה, לעכשיו אין לה אימון באף גורם מטפל. השאלה, מה אפשר לעשות במקרה הזה, האם אפשר לתבוע אותם?

19/12/2022 | 14:24 | מאת: סנדרה,מתאמת טיפול ושיקום פסיכיאטרי עם ידע מנסיון

נורא עצוב ומכעיס לקרוא על דבר כזה אף לצערי היא לא היחידה וגם אני עברתי תלאות במערך טיפולי שאמור לעזור ולהעצים.מלבד הכרה כנכה וקבלת נכות וקצבה ,סל שיקום ושירותיה,טיפול תרופתי ואחר לי עזרה מאד קבוצת ACA הילדים בוגרים שגדלו במשפחות לא מתפקדות, תוכנית מבוססת ספרות ו12 צעדים,מפגשים לא טיפוליים אף מאד יעילים מתקיימים ברחבי הארץ ועולם,ניתן למצוא אתר ACA ישראל ובה מקומות בהם מתקיימים מפגשים,יש לציין שהם לא בתשלום,אין מנהיג,יש חברים שנותנים שירותים בהתנדבות,כמו כן נאספות תרומות מ סמליות בכל מפגש על מנת לשלם שכירות על חדר,שתייה,כיבוד וספרות.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה