איך לאבחן את הבעיה שיש לי

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

19/10/2017 | 02:28 | מאת: איתן

אני קורא על מחלות נפשיות ועונה על הרוב.מה שכן אני חולה נפש בוודאות המחלה התפרצה לי לפני שנה בערך אף פעם לא הייתי נורמלי אבל שנה אחרונה אני בשיא.דיכאון מתמיד.חוסר מוטבציה.חרדות דיבור לא מאורגן מחשבות אובדניות דפיקות לב וכאלה....התבודדות הקשריים החברתיים נפגמו .כמו מה זה נשמע אם אפשר לקבל פה ניסיון או אבחנה הייתי אצל הפסיכטר הוא לא עזר לי בדיוק

21/10/2017 | 22:41 | מאת: סהר תמיכה

שלום לך. ברצוני להציג את עצמי - אני מתנדבת בעמותת סה"ר, המתנדבים בעמותה מנסים לתת מענה, אוזן קשבת ותמיכה לאנשים עם מצוקות, נפשיות ואחרות, אך אינם אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש. נשמע שיש לך הרבה ידע על מחלות נפש, אולי בעקבות התעניינות וקריאה באינטרנט או במקורות אחרים. אתה מתאר שאתה חש דיכאון וחרדות, שגורמים לפגיעה בקשרים החברתיים שלך אבל אתה לא יודע האם מדובר או לא במחלת נפש הדורשת טיפול, ואם כן , מהו הטיפול הנכון. זה בודאי מאוד מטריד אותך ולכן אני ממליצה לך בחום לפנות לאיש מקצוע, אולי במרפאה לבריאות הנפש דרך קופת החולים שלך, לשתף בבעיות ולקבל אבחנה וטיפול מתאימים ומקצועיים. אפשרות אחרת היא לפנות לקבלת טיפול נפשי מוזל דרך אתר טנא www.tenne.org.il. בנוסף, אולי יקל עליך לשתף מישהו בקשיים, בבעיות ובדרך לפתרון, גם אם הוא לא בעל מקצוע. אנחנו בסה"ר עומדים לרשותך באתר www.sahar.org.il . המתנדבים שלנו מפעילים צ'ט פרטי, אישי ואנונימי. אנחנו כאן כדי לשמוע, להושיט יד ולתמוך...מחכים לך

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה