אחוזי נכות לסובל מדיכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

28/02/2006 | 11:55 | מאת: אלעד

סובל שנים רבות מדיכאון וחרדה ,הייתי מטופל בעבר עם סרוקסט במשך 5 שנים ,בשנה אחרונה ההשפעה פחתה ולכן ניסיתי איקסל,אפקסור,סימבלתה שלא עזרו,עכשיו אני כמה ימים עם מרוניל בתקווה שהוא יעזור,לפני חודש וחצי הגשתי בקשה לביטוח לאומי לקבל קיצבת נכות ,הייתי בוועדה עם מכתב מהפסיכיאטר שטיפל בי וגם בוועדה ראו את מצבי הנפשי שהוא לא טוב ולפני שבוע קיבלתי תשובה שאושר לי בסה"כ 30% נכות בלבד ולכן אני לא זכאי לקיצבה. מה אני יכול לעשות כדי שהם יבואו לקראתי ויבינו את מצבי?

28/02/2006 | 17:49 | מאת: גלית קלמנזון

אלעד שלום, אני מאוד יכולה להבין את התסכול שלך במידה ואכן אינך זכאי לקיצבה. יחד עם זה, אני בהחלט מציעה עדין לא להתיאש ולבדוק מספר דברים שאולי ישפרו במשהו את אופן ההסתכלות על המצב: מאוד חשוב להבין אם התשובה של 30% נכות קשורה לנכות תפקודית או רפואית. הרופא בוועדה קובע אחוזי נכות רפואיים בלבד. הקיצבה נקבעת ע"פ יכולת ההשתכרות- אחוזי נכות תפקודית. למשל, חלק גדול מהאנשים הסובלים ממחלות נפש מקבלים 40% נכות רפואית שמזכה אותם ב- 75% נכות תפקודית שנותנת זכאות -100% קיצבה.... במידה והנכות המדוברת שנקבעה לך היא תפקודית, אכן אינך זכאי לקצבה. ביכולתך לערער על כך במוסד לביטוח לאומי עצמו ובמידה ואינך שבע רצון, ניתן לפנות לבית הדין לעבודה במקום מגוריך ולהעזר לשם כך בעו"ד מסיוע משפטי. דבר נוסף, 30% נכות מזכים אותך לשרותי שיקום ממחלקת השיקום של הביטוח הלאומי. אתה זכאי לליווי של עובדת שיקום, אבחון מקצועי, לימודי מקצוע וסיוע במציאת עבודה. ומילה אחרונה אלעד, אתה מספר על דיכאון שאתה חווה. במצב כזה, אנשים נוטים להתבונן בעולם בצורה פאסימית ומאוד קשה להם לזהות אור בקצה המנהרה, גם כשיש כזה... אני מבינה שנעשים כרגע נסיונות תרופתיים לעזור לך ויש תקווה. מבחינת הביטוח הלאומי והשיקום גם יש כמה אפשרויות...

01/03/2006 | 15:36 | מאת: מאיר

אם תאשפז את עצמך במחלקה פסיכיאטרית, אפילו לתקופה קצרה, יקפיצו לך את אחוזי הנכות ל-50% ותקבל קיצבה. לדעתם, אם לא הגעת לאישפוז בגלל דיכאון וחרדה אז סימן שזה לא מספיק חמור בשביל לתת לך קצבת נכות.

01/03/2006 | 21:09 | מאת: גלית קלמנזון

מאיר, אני משערת שהדברים שאתה כותב מבטאים תחושה קשה כלפי המערכת המטפלת. אני חוזרת ומדגישה: שיעור הנכות הנפשית במוסד לביטוח הלאומי נקבעת ע"פ הפגיעה הרפואית וע"פ הפגיעה ביכולת ההשתכרות. שום קשר לכמות האשפוזים!!! אני מכירה נפגעי נפש רבים שלא היו מעולם באשפוז ומקבלים 100% קיצבה ולעומתם יש אנשים שחוו משבר נפשי שחלף, חזרו למעגל העבודה ולא נזקקו לשרותי הקיצבה והשיקום של המדינה.

05/10/2013 | 20:20 | מאת: הי גו

אני סובלת מדכאון וסיוטים עקב האשמת המשטרה לי שהתעללתי בבן שלי אני סטרתי לו וזה 4 נמשך הסיפור הזה אני לא יושנת בלילהכי יש לי סיוטים מהמקרה והחקירה לא יכולה לטפל שלא יחשבו שכן אני לא בסדר עד המקרה תפקדתי 100%עם עבודה והכל עכשו אני לא מצליחה לקום לעבודה יושנת רוב הזמן ואין לי הכנסה אפשר לפנות לביטוח לאומי לקבלת קצבה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה