השכר המקובל למוגבלים

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

09/07/2017 | 18:59 | מאת: מיקי

הוצעה לי משרה בחברה כלשהיא. המשלמת היא חברת המשקם. אני מאד מרוצה בעבודה. דבר אחד שחורה לי הוא שהשכר הוא 67% משכר המינימום ואיני מבין זאת מאחר והיום אני עובד כמו כולם במקום זה. באינטרנט כתוב ששכר מותאם הוא 70% משכר המינימום. מדוע בחברת המשקם זה רק 67%.

17/07/2017 | 01:44 | מאת: רועי

שלום, מהתיאור שלך עולה שאתה מנוצל, גם אם זה לפי החוק אגב. ממליץ לך להתרחק ממפעלים מוגנים ומכל מי שמציע לך עבודה "שיקומית" תמורת כל סכום שהוא פחות משכר מינימום. או שאתה מוכן להתפשר על הכבוד שלך ? ומ"המשקם" ספציפית תברח ומהר !!! מי אמר לך שאתה מוגבל ? יש לך שתי רגליים וראש על הכתפיים ? אז עם כל הקושי, קח את עצמך בידיים, קום בבוקר ותתייצב בלשכת התעסוקה כדי לבדוק אם מגיע לך דמי אבטלה לפחות. ובמקביל תחפש עבודה נורמלית. זה קשה אבל אפשרי. וככה לפחות תרוויח כמו בנאדם במקום להיות מנוצל רק בגלל שאתה "מוגבל". בהצלחה. https://pkidat-saad.blogspot.co.il/2009/08/blog-post_14.html

17/07/2017 | 09:57 | מאת: מיקי

אבל איני מוכן להתפשר על עבודה אחרת. רכשתי מקצוע ואני מחסנאי באחד מבתי החולים בארץ. טוב לי בעבודה והמשקם פתח לי תקן בבית החולים מה שלא היה לבית החולים. חורה לי רק המשכורת שהיא 67% משכר המינימום. הבעיה שלי היא שאני קשה למידה , זאת ההגדרה , איני מוגבל פיזית ויש לי חונך שמלמד אותי את העבודה. אני גר עם עוד 3 שותפים בדירה ונמצא במסגרת. פעם בשבוע נוסע הביתה. מה עושים עם המשכורת.

18/07/2017 | 01:46 | מאת: רועי

ועל כבוד עצמי אתה כן מוכן להתפשר ? מה, חסרים מקומות עבודה נורמליים למחסנאים (ועם קצת מזל אפשר למצוא אפילו בשכר מעל מינימום) ? אתה בודק מודעות דרושים בכלל ? אתה בקשר עם חברות השמה ? יש לך קו"ח ? אם לא, זה הזמן ! "קשה למידה" זה הגדרה מפגרת של ילדים בבי"ס שלועגים לאחרים. מצטער אחי אבל נראה לי שאתה חי בהכחשה. חבל שאתה נותן לכל מיני אנשים או עמותות לדרוך עליך ולנצל אותך. אם ל"משקם" היה אכפת ממך באמת, הם היו דואגים לך לעבודה בשכר מינימום לפחות ולא עושים לך טובה כביכול.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה