נכות נפשית - חדשה בתחום

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

24/03/2017 | 23:32 | מאת: סקוביבון

שלום, אדם צעיר (20) שהוכר בבטוח הלאומי כנכה 40 אחוז נפשי (לצמיתות) עם אי כושר 100 אחוז. 1. זכאי לסל שיקום. האם ניתן לדחות את הפניה לסל שיקום לעוד כמה שנים ? 2. האם יש הבדל בין 40 אחוז שנקבעו לו ל - 50 אחוז או 80 אחוז? במה זה נבדל אם בכל מקרה יקבל גימלה וגם סל שיקום? 3. האם לצד קבלת גימלת נכות חודשית יצטרך לשלם בטוח לאומי / קופ"ח? 4. במסגרת סל השיקום - האם אפשר לקבל סיוע ללימודים באוניברסיטה? רוב תודות

שלום, אדם יכול לפנות לסל שיקום בכל זמן שהוא רוצה. הבדל בין אחוזי הנכות יכול להשפיע על סכום הסיוע בשכר דירה שיקבל ואני לא בטוחה אם גם על סכום הקצבה החודשית הוא לא צריך לשלם קופ"ח וביטוח לאומי אפשר לקבל במסגרת סל שיקום ליווי בלימודים באוניברסיטה אבל לא מימון. דרך ביטוח לאומי מחלקת שיקום ניתן לפעמים לקבל גם מימון. בהצלחה נהורה

06/04/2017 | 16:41 | מאת: אלון

היי, הכי מומלץ לפנות לעורך דין שימצה את הזכויות שמגיעות לו... תוצאות הרבה יותר מהירות פשוט מניסיון

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה