מה ההבדל בין היפנוזה לדמיון מודרך?

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

04/11/2006 | 00:24 | מאת: מישהי

06/11/2006 | 10:47 | מאת: דינה רובינס-דקל

דמיון מודרך אפשר לעשות עם או בלי הרפיה. כולנו משתמשים בדימיון מודרך ביום יום על מנת לתכנן את היום, איך יראה, וכו'...האדם נמצא ביכולת שליטה על המצב ומדמיין אפשרויות רצויות או לא רצויות. היפנוזה זה מצב של שינוי בתודעה. יש רמות היפנוטיות שונות. שתי הטכניקות מתבססות על עבודה עם המוח. יש הטוענים כי בזמן הרפיה, בעת צפיה בטלוויזיה או מסג' וכו' נכנסים למצב תודעה שונה, מעין מצב היפנוטי ומצב שכזה הוא טבעי ומתרחש ביום יום.

04/02/2007 | 18:31 | מאת: רון

בהיפנוזה, קודם מבצעים מ"עקף" לחלק בתודעה שמתנגד למחשבות חדשות ושינויים, (זו מטרת הכניסה למצב היפנוטי) ורק אחר כך מתחילים בטיפול עצמו. בדימיון מודרך מתחילים בטיפולים בלי לבצע את ה"מעקף". כתוצאה מיכך, האפקטיביות של הטיפול בדימיון המודרך עשויה להיות נמוכה יותר משל הטיפול בהיפנוזה, כי החלק שמתנגד לשינויים פעיל - ועשוי לדחות אותם.

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך