גבולות

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

24/12/2006 | 18:09 | מאת: סופגניה

שלום רב, אני מתקשה לשים גבולות וחייבת לסיים את העוגה, הפתיתים, הפשטידה, או כל דבר טעים אחר שנמצא בסיר/במקרר (אם זה בבית שלי) או חייבת לקחת עוד מנה/חתיכה אם זה על השולחן (ונמצאים אצל אנשים אחרים) החולשה הזו היא בעיקר כלפי ממתקים ופחממות (בצקים/פסטות) יצויין שאני יותר מאופקת מחוץ לבית מאשר בבית, אבל הייתי רוצה למגר את התופעה!!! (יצויין שאין לי בעיה ל"חיות" עם מקרר מלא בפירות וירקות/גבינות/בשר וכו`, פשוט כל מה שנחשב לאסור - אני לא יכולה לעמוד בפניו) כל עצה תתקבל בבקכה, תודה!!!

24/12/2006 | 23:10 | מאת: מירית דיאטנית מלב"י

שלום הבעיה שהעלת בפנינו הינה שכיחה, יש צורך לטפל בה בשלבים על מנת להסתגל לאט לשינויים, ראשית ציינת שהבעיה העיקרית היא המזון והכמויות הנאכלות בבית, הצעתי הראשונה, ראשית לא להחזיק ממתקים בבית כלל, בהקשר למאכלים בשלי כמויות המספיקות לארוחה אחת בלבד, וגם אם נשארות שאריות מהארוחה זירקי ואל תחזיקי במקרר,על מנת לא לגרום לך לפיתויים מיותרים, כפי שציינת החזיקי מזון בריא במקרר כמו לדוגמה פירות ,ירקות גבינות ובשעת רעב או "חולשה" עדיף לצרוך אותם וכפי שציינת הם לא מסוג המזון שאת אוהבת, אז סביר שתאכלי מהם כמויות קטנות בהצלחה

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח