שישבת

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

26/11/2006 | 08:46 | מאת: המתאמצת

שלום לכם אני נמצאת כבר שנה במשטר דיאטה וספורט והורדתי באופן עצמאי קרוב ל20 ק"ג. בחודש האחרון חל ריפיון משמעתי בשישבת שזה אומר אכילה ללא רסן בכמיות ומאכלים לא בריאים כגון ממתקים עוגות וכל הבא ליד. חשוב לי לציין שזה לא חריגות קטנות. אני מגיעה עד כדי הרגשה גופנית ממש רעה. במהלך השבוע אני מקפידה על תפריט מאוזן ופעילות ספורטיבית 4 פעמים בשבוע. האם תופעה זו יכולה לגרום לי לעליה? אשמח לקבל התייחסותעיצה תודה

26/11/2006 | 13:27 | מאת: מירית דיאטנית מלב"י

שלום לך כל הכבוד על המוטיבציה והירידה היפה במשקל, בפנייתך ציינת התקפי בולמוסי אכילה לקראת סופי שבוע, דבר הפוגע כמובן בקצב הירידה במשקל אך גרוע מכך אינו בריא ופוגם ביכולת שלך לשמור על מה שהשגת עד היום, ראשית יש צורך לברר מדוע זה קורה בעיקר בסופי שבוע, מה גורם לכך, לדעתי רצוי שתיפגשי עם הפסיכולוגית שלנו,מאיה פרנקל, במלב"י להתיעצות, ניתן לקבוע תור דרך האתר או בטלפון 5228088 בהצלחה

26/11/2006 | 18:46 | מאת: מאיה פ. פסיכולוגית

ראשית, אני מחזקת אותך הן על הירידה המשמעותית במשקל בשנה האחרונה והן על כך שאת משלבת פעילות גופנית קבועה במהלך ימות השבוע. מחקרים רבים מראים כי שילוב של תזונה נכונה יחד עם פעילות גופנית הינו אבן הבסיס לקיום אורח חיים בריא ונכון. שנית, עלי להתייחס להרגלי האכילה שאת מתארת. כפי שהסבירה מירית הדיאטנית, בולמוסי אכילה בסופי שבוע יובילו לחוסר איזון ברמה הגופנית וכמובן גם ברמה הנפשית-רגשית, ויצרו הרגשה כללית של תסכול מתמשך. מעבר לכך, מניסיוני, אורח חיים כזה גם יוביל לעליה במשקל. על מנת להצליח לרדת במשקל ולשמור על המשקל החדש, וחשוב מכך – על מנת לקיים אורח חיים בריא, עליך לסגל לעצמך הרגלי אכילה יציבים ומאוזנים הרבה יותר. את מוזמנת לקבוע עמי פגישה אישית על מנת לבחון את האפשרויות לעשות כן. אשמח לסייע לך. ניתן לקבוע תור בטלפון: 03-5228088 (לפנות לטלי, אחראית קשרי לקוחות). בהצלחה.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח