האם אני אנוקטית?

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

22/11/2006 | 15:27 | מאת: הדס

שלום, אני משתדלת לאכול עד 1000 קלוריות ביום ועושה 4 שעות בשבוע התעמלות כמו עיצוב/פילאטיס. קורה שאחת לשבועיים/שבוע אני מרשה לעצמי לאכול שטויות למשל באירוע מסויים ואז אני זוללת מכל המתוק וכל מה שאני לא מרשה לעצמי ואז אני לוקחת 4 כדורי לקסעדין ביומיים שאחרי כדי לשלשל את זה. 1. האם המשלשל באמת מוריד את כל השטויות שאכלתי? 2. האם אני אנורקסית?

22/11/2006 | 23:00 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

שימוש במשלשלים אינו בריא ואינו מביא לירידה במשקל. אני ממליצה שתתיעצי עם דיאטנית ועם פסיכולוגית לגבי הרגלי התזונה שלך.

23/11/2006 | 09:21 | מאת: מאיה פ. פסיכולוגית

שלום הדס. לא ציינת את גילך, משקלך וגובהך, כך שאין אני מבינה האם את סובלת מהשמנה, אולם ללא קשר לכך, אתייחס לשאלתך. הדפוס שפיתחת שבו יש ימים ארוכים של תזונה מועטה ביותר ולאחריהם יום זלילה, הוא דפוס אשר יש בו חסרונות רבים. המעבר בין הקצוות הקיצוניים הללו גורם לחוסר איזון משמעותי הן במערכות הגופניות השונות והן במערכת הרגשית והפנים-נפשית שלך. אני מבינה את הרצון לרזות, אולם מניסיוני, הימצאות על אחד משני הקצוות הללו, תוך מעבר מהיר ביניהם, יכול להוביל רק להשמנה ומעבר לכך, לגרום להשפעות גופניות ורגשיות מזיקות וביניהם גם התפתחות של הפרעות אכילה. לפיכך, אני ממליצה לך לשקול את האפשרויות השונות על מנת למצוא תפריט ואורח חיים מאוזן הרבה יותר. איזון כזה יוביל באופן ישיר גם להרגשה כללית טובה יותר. אפשרות אחת היא לקבוע פגישת ייעוץ במלב"י, עם דיאטנית ואיתי. אשמח לסייע לך, מאיה פרנקל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח