הבדליפ

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

21/11/2006 | 15:11 | מאת: דובונית

שלום , אני בת 25 ונוטלת רדוקטיל כבר שלושה חודשים ורזיתי במשקל 10 ק"ג, אבל בחודש האחרון אני נתקעתי על אותו משקל ז"א חודש שלם לא ירדתי במשקל , אני מרגישה שהתרופה מאבדת את השפעתה עלי, נותרו לי עוד 15 ק"ג להוריד בתקופה של 6 חודשים ( עוד 6 חודשים אני מתחתנת ואין מצב בעולם שאני מגיע לחתונה שלי שמנה !!!!) רציתי לדעת מה ההבדל בין רזין לציטוזין לרדוקטיל מה השפעה של כל כדור ??? מה התופעות לוואי??? ויחד עם זאת אם יש לך משהו לייעץ על מנת שהפחית ממשקלי

22/11/2006 | 23:17 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

טיפול תרופתי עשוי לסייע לירידה במשקל רק בשילוב עם דיאטה ופעילות גופנית. הוא מומלץ לאנשים בריאים רק אם מדד מסת גוף (BMI) שלהם מעל 30. רזין (Phentermine) הוא תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית, וגורמת לירידה בתיאבון. היא מותרת לשימוש קצר טווח - עד 12 שבועות בלבד. בין תופעות הלוואי של התרופה ניתן למנות עליה בלחץ הדם והדופק, הפרעות בשינה, סחרחורות, כאבי ראש ועצבנות. היא עשויה לגרום לשינוי ביצר המיני, לפריחה, לבחילה, עצירות ושלשולים ולעיתים לטשטוש ראיה ולרעד. דווחו מספר מקרים של Primary pulmonary hypertension - מחלה ריאתית מסוכנת, עקב שימוש בתרופה. אין להשתמש בתרופה במקרים של הפרעות ריכוז וקשב, סוכרת, שימוש בסמים, גלאוקומה, מחלת לב, יתר לחץ דם ופעילות יתר של בלוטת התריס. בזמן השימוש בתרופה כדאי להגביל צריכה של משקאות ומאכלים המכילים קפאין (קפה, תה, קולה) ושוקולד. כמו כן, יש להשתמש באמצעי מניעה - כי התרופה עשויה לגרום נזק לעובר. ציטוזן הינו סיב תזונתי שמקורו בכיטין CHITIN, פוליסכריד . יתרונו של סיב זה הינו בכושר הספיגה הגבוה שלו. סיב זה יכול לספוג עד פי 6-8 מנפחו. ציטוזן מגדיל את נפחו על ידי ספיגת מים, וגם על ידי קשירת מולקולות של שומן אליו. הציטוזן סופג את השומן במערכת העיכול ומפרישו מהגוף. הסיבים ממקורותיהם השונים נמצאים בשימוש מניעתי כתרופות וכתוספי תזונה. לסיבים התזונתיים מיוחסת פעילות מניעתית כנגד מחלת הסרטן. בנוסף הציטוזן נמצא גם יעיל להורדת רמות הכולסטרול LDL (הכולסטרול ה"רע"). מסייע לשמור על לחץ דם תקין ומשפר את פעילות המעיים. אני ממליצה לך לפנות אל רופא המשפחה שלך, ולהעזר בדיאטנית, פסיכולוגית ומאמן כושר כדי לסייע לך במאמציך לרדת במשקל. בהצלחה רבה, ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח