סיבוכי ניתוחים

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

16/11/2006 | 08:29 | מאת: פיני

שלום! מה הם סיבוכי הניתוחים לקיצור הקיבה? במידה וישנם , האם הניתוחים הפיכים? והאם ניתן לחזור למצב של לפני הניתוח? תודה.

16/11/2006 | 23:02 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

בניתוח טבעת יתכנו החלקה של הטבעת או חדירה שלה לקיבה - שני מצבים אלו מחייבים ניתוח חוזר באופן לפרוסקופי להוצאת הטבעת. הקיבה נשארת כפי שהיא, כך שהניתוח הפיך לחלוטין. בניתוח שרוול קיבה יתכן שכיס הקיבה יגדל מעט עם הזמן, אם המצב מלווה בהשמנה יש להקטינו שוב בניתוח חוזר. כדי ללמוד עוד על הניתוחים השונים וההשוואה ביניהם אתה מוזמן לעיין בכתבות הרבות שבערוץ הניתוחים או להירשם להרצאת החודש. בברכה, ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח