דיאטה וכושר

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

22/10/2006 | 14:14 | מאת: ורה

שלום, אני עושה דיאטה כבר חודשיים: עד 1000 קלוריות ביום + 3 שעות שבועיות של פעילות גופנית: פילאטיס,עיצוב, הליכון או ספינינג, כל פעם משהו אחר בדר"כ זה פעמיים פילאטיס ופעם אחת ספינינג אך כל יום שישי אני מרשה לעצמי לחרוג ולאכול מה שבא לי אני לא רואה שאני יורדת במשקל מה קורה? אני הרי מתעמלת כל השבוע ושומרת על פחות מ 1000 קלוריות, אז גם אם אני זוללת ביום שישי ומגיעה אפילו ל 2500 קלוריות, זה הרי מתאזן, לא? למה אני לא יורדת?

23/10/2006 | 07:47 | מאת: מאיה פ. פסיכולוגית

ראשית, אני שמחה שאת מצליחה לשלב בין אכילה נכונה ובריאה לבין פעילות גופנית עקבית בחייך, ועל כך ברכותיי. שנית אתייחס להרגל שפיתחת: שבוע שמירה - יום זלילה. ורה, זלילה של כמויות גדולות של מזון בפרק זמן מוגבל באה בדרך כלל ממקום של צורך רגשי. יתכן וכך את מאפשרת לעצמך "לחגוג" אחרי שכל השבוע שמרת באדיקות או שביום הזה את פורקת את המתח שצברת כל ימות השבוע וכן הלאה. מעבר כה קיצוני מביא לחוסר איזון ברמה הגופנית וכמובן גם ברמה הנפשית-רגשית, ומכאן בא התסכול שאת חווה. מעבר לכך, מניסיוני, אורח חיים כזה גם יוביל לעליה במשקל. על מנת להצליח לרדת במשקל וחשוב מכך – על מנת לקיים אורח חיים בריא, עליך לסגל לעצמך הרגלי אכילה יציבים ומאוזנים הרבה יותר. את מוזמנת לקבוע תור להתייעצות בנושאים אלה איתי ו/או עם הדיאטנית בטלפון 03-5228088.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח