אבא שמן....

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

16/10/2006 | 10:48 | מאת: מוריה

שלום!! אבא שלי סובל מעודף משקל רציני.. אך הוא ל מוכן להקשיב כלל וכלל על דיאטה ועל אכילה בריאה. במשפחה שלנו יש בעיות לב ובעיות בריאותיות בכלל שרוב הסיכויים שהן עוברות בתורשה. מה אוכל לעשות או יותר נכון איך אוכל לעורר יותר את אבי למצבו הנוכחי??

16/10/2006 | 12:04 | מאת: מאיה פ. פסיכולוגית

דאגתך לאביך ניכרת בדבריך ואכן להשמנת יתר ישנן סכנות בריאותיות מדאיגות. השמנת יתר קשורה לגורמים רבים ובהם: סיבות גנטיות, בריאותיות, סיבות הקשורות לחילוף חומרים ועוד סיבות פיזיולוגיות שונות. בנוסף לכך, ישנן סיבות פסיכולוגיות או פנים-נפשיות אשר קשורות למצב של השמנת יתר. כך, אכילת יתר נבחרת פעמים רבות כדרך להתמודדות עם תסכולים או רגשות קשים. אני בטוחה שאביך חש את דאגתך ואת רצונך לעזור לו להצליח לרדת במשקל. אולם, את אינך יכולה לעשות את התהליך הנדרש עבורו. רק כאשר אביך ירגיש כי הוא מוכן להתחיל בתהליך הכולל פתרונות שונים ובהם: כירורגיה, תזונה, פעילות גופנית וכן ייעוץ פסיכולוגי, אז ניתן יהיה להגיש לו את כל העזרה שיבקש. עד אז חשוב שתבטאי את רגשותיך כלפיו, תקבלי אותו למרות משקלו העודף, ותעבירי לו את המסר כי כאשר יהיה מוכן לעבור שינוי משמעותי בחייו את תהי שם בשבילו ותתמכי בו. מעבר לכך, במידה ויסכים לכך, אביך מוזמן לקבוע במלב"י פגישת ייעוץ על מנת לבחון מהו הפתרון הנכון והמתאים עבורו. טלפון: 035228088 (טלי)

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח