ציטוזן- לכל מי שמבין

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

11/10/2006 | 07:10 | מאת: דנה

אתמול קניתי כדורי ציטוזן האם ציטוזן מקביל או זהה ללקיסיקל או רדוקטיל אני ממש לא מעוניינת לקחת כדור שבהפסקתו יהיו תופעות השמנה ושינוי פסיולוגי וכן בלקיחתו תופעות לוואי הבנתי שהציטוזן הינו טיבעי לחלוטין האומנם... אשמח לקבל תשובה

11/10/2006 | 20:45 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

ציטוזן הינו סיב תזונתי שמקורו בכיטין CHITIN, פוליסכריד . יתרונו של סיב זה הינו בכושר הספיגה הגבוה שלו. סיב זה יכול לספוג עד פי 6-8 מנפחו. ציטוזן הינו אחד מהסיבים הבודדים שלמעט הגדלת נפחו על ידי ספיגת מים, מגדיל את נפחו גם על ידי קשירת מולקולות של שומן אליו. הציטוזן מבצע את אותה פעילות בגוף האדם הוא סופג את השומן במערכת העיכול ומפרישו מהגוף. אוניברסיטת הלסינקי ביצעה בשנת 1994 מחקר על הפחתת משקל באמצעות סיב הציטוזן. מהמחקר עולה כי בקרב קבוצת נבדקים שהשתמשה בציטוזן נמצאה ירידה של כ- 8% בממוצע ממשקל הגוף בפרק זמן של 4 שבועות. חברת GNC העולמית, משווקת בהצלחה את טבליות הציטוזן, כבר למעלה מ 8 שנים, בארצות הברית ובמדינות נוספות רבות (35 מדינות). כדאי לדעת כי בנוסף ליכולת הציטוזן לסייע בהורדת משקל הגוף, החשיבות בצריכת סיבים בכלל וציטוזן בפרט, מקורה ביכולתם המוגברת לספיגה לכל אורך מערכת העיכול. הסיבים ממקורותיהם השונים נמצאים בשימוש מניעתי כתרופות וכתוספי תזונה. תקנות סגולות רפוי לתוספי תזונה של מדינת ישראל מאפשרים להצהיר על פעילות מניעתית של הסיבים כנגד מחלת הסרטן. בנוסף הציטוזן נמצא גם יעיל להורדת רמות הכולסטרול LDL (הכולסטרול ה"רע"). מסייע לשמור על לחץ דם תקין ומשפר את פעילות המעיים.

14/10/2006 | 11:18 | מאת: מירית דיאטנית מלב"י

לאורי שלום אני באופן אישי לא הייתי ממליצה למנותחי טבעת לצרוך תכשירים שמכילים כמות גדולה של סיבים, עקב פעילותם ספיחת מים והגדלת נפחם, דבר העלול לגרום לחסימה באזור הטבעת חג שמח

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח