רדוקטיל ויפאקס וניתוח קיצור כיבה.

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

08/09/2006 | 12:08 | מאת: רוני

שלום לכולם, אני בת 30 שוקלת 114 ובגובה 177. יש לי bmi 36.4. בגיל 23 עשיתי את הניתוח של הטבעת לקיצור כיבה, ולאחר 3 שנים הצינורית נפתחה ולכן עברתי ניתוח תיקון. בפרק הזמן שבין שני הניתוחים ירדתי כ-30 ק"ג. לפני חצי שנה שוב נפתחה הצינורית ועברתי את הניתוח השלישי ובו הוצאתי לאלתר את הטבעת מגופי. חשוב לציין שבין הניתוח ה-2 ל-3 עליתי כל הזמן במשקל, לאט ובהדרגה את כל ה-30 ק"ג. מזה כחצי שנה אני מטופלת בוויפאקס 130 מ"ג ליום, עקב דיכאון, ובשילוב טיפול פסיכולוגי. שמעתי רבות וניפלאות על הרדוקטיל והקסיניקל והייתי רוצה לקבל עצה מה כדאי לי לקחת ומה יותר יעיל למסת הגוף שלי, וכמה זה עולה בקופ"ח כללית.

08/09/2006 | 14:13 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

רוני שלום רב. המקרה הפרטי שלך מראה שתי נקודות חשובות לגבי ניתוחי קיצור קיבה למיניהם. 1. לא לכל מטופל מתאים אותו סוג ניתוח 2. אחרי ביטול הניתוח עולים דרמטית במשקל לשאלתך, לרב מתחילים טיפול בקסניקל. אנא היועצי ברופא המשפחה. השתדלי לעסוק בספורט באופן יום יומי ולקבל יעוץ דיאטנית. בהצלחה רבה.ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח