דיאטה

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

29/03/2006 | 15:56 | מאת: מיקי (בת)

תמיד הייתי שמנה. בגיל 12 עשיתי דיאטה והורדתי בקירטב 25 קילו.נראיתי ממש טוב, אהבתי את עצמי ואהבתי את איך שנראיתי. אני לא יודעת מה קרה אבל אחרי שנתיים התחלתי לעלות שוב במשקל. היום אני בת 18 ואני ממש לא מרוצה מאיך שאני נראית. לא טוב לי עם עצמי, לא נוח לי עם עצמי. קשה לי להתחבר לאנשים אחרים בגלל שאני לא מרגישה בנוח עם עצמי. כל פעם כשאני מנסה להתחיל דיאטה זה מחזיק מעמד שבוע ואני פשוט נכשלת. אני רוצה תוצאות ומהר (למרות שאני יודעת שדבר כזה לא קיים). אני לא יודעת מה לעשות יותר. אני לא אוהבת את איך שאני נראית ואני רוצה כבר להרגיש טוב עם עצמי.אני אמורה בסוף השנה גם להתגייס. אני לא רוצה להגיע למסגרת חדשה במצבי הנוכחי. מה אני יכולה לעשות?

29/03/2006 | 16:14 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

מיקי שלום כדאי לטפל בנושא ההשמנה עוד לפני הגיוס. נשים בעיקר נוטות להשמין בצבא, וגם השירות נעים יותר כשלא סוחבים איתנו משקל עודף. אם משקלך מתחת ל - 90 ק"ג, לרב שילוב של פעילות ספורטיבית ושינוי הרגלי התזונה יעזרו לך להשיל את הק"ג העודפים. אל תתפתי לעשות דיאטת קאסח כי כשם שהירידה במשקל מהירה, גם עולים מהר בעקבות הפסקתה. השתדלי לאכול 3 ארוחות מסודרות ביום + 2 ארוחות ביניים הכוללות פרי והמנעי לחלוטין מנישנושים, גלידות, עוגות.בנוסף התחילי בפעילות גופנית עם יעד מטרה של הליכה שעה ביום. התוצאות תגענה. הירידה המומלצת כ - 1/2 ק"ג לשבוע.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח