הריון וניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

29/08/2006 | 18:44 | מאת: ג`ני

שלום, הנני בת 26 ובתהליכים לניתוח קיצור קיבה ע"י טבעת. מתכננת להיכנס להריון כשנה וחצי לאחר הניתוח ושאלתי היא האם יש סיכונים (מעבר לסיכוני הניתוח והטבעת בגוף) מיוחדים נוספים במהלך הריון? האם ההריון (גודל הבטן) יכול לפגוע בטבעת או בהתקן או ההפך, האם ההתקן או הבעת יכולים איכשהו לפגוע בבטן, בעובר או לייצר סיבוכים אחרים??? האם זה בטוח (יחסי) להיכנס להריון לאחר ניתוח כזה? כל הרופאים אומרים לי שיש תמיד סיכויים לסיבוכים אבל עוד לא קיבלתי תשובה אחת קונקרטית.... המון תודה!

30/08/2006 | 17:03 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

בשלבים הראשונים של ההרזיה נמצא הגוף במצב הרעבה ולפיכך מומלץ לא להיכנס להיריון בתקופה זו. במיקרה של הריון בתקופה זו מומלץ להוציא את הנוזל מהטבעת. כשנה לאחר הניתוח, לאחר התיצבות המישקל מותר להרות. אם ההריון מלווה בהקאות מרובות מומלץ להוציא את הנוזל מהטבעת כדי למנוע החלקה שלה. בתקופת ההריון יש צורך בנטילת ויטמינים וכן חומצה פולית ומעקב רופא המשפחה כולל בדיקות דם אחת לשלושה חודשים.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח