השמנה

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

25/08/2006 | 04:35 | מאת: דונה

אני מנסה לרדת במישקל אך כשאני מתוחה רוצה להירגע אז אוכלת בזמן המתחים וזה נורא שובר אותי בתקופת הירידה במישקל מה עלי לעשות

28/08/2006 | 15:25 | מאת: מאיה פ. פסיכולוגית

אכילה בזמן לחץ, מתח או משבר נפשי הינה מצב די שכיח. כבר מראשית החיים ובשנות הינקות, אכילה מתקשרת לחוויה נעימה של החזקה, והתמלאות פנימית בתחושות מספקות ומרגיעות. לכן הפנייה לאכילה בעתות מצוקה הינה מובנת. יחד עם זאת, רצוי למצוא דרכים אחרות להירגע. לעיתים ניתן לעשות זאת לבד ובפעמים אחרות יש צורך בייעוץ ועזרה של איש מקצוע. נסי לעסוק בפעילות גופנית קבועה, אשר עוזרת לשחרור ממתחים ומקדמת תחושות נעימות. במקביל ניתן להתנסות בהרפיה, דמיון מודרך וטכניקות אחרות אשר עשויות להביא להקלה. בטיפול אשר אנו עורכים במלב"י, אנו מתמקדים בכל אותם גורמים רגשיים אשר מובילים לאכילה שאינה תלוית רעב. הפרדה בין התנהגות של אכילה לבין התמודדות עם מצב רגשי בו שרוי האדם - הינה חיונית ביותר לתהליך של רכישת הרגלי אכילה נכונים. באם את מעוניינת בכך, את מוזמנת לקבוע פגישה אישית ולהתייעץ בנושא. בברכה, מאיה פרנקל פסיכולוגית

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח