רזין

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

23/08/2006 | 09:33 | מאת: pir

ד"ר שלום ! רזין - אפשר לקבל פרוט רב יותר ! תפקידו בירידה במשקל. תופעות לוואי. מדוע אפשר להשתמש רק למשך 3 חודשים. אדם שעבר התקף לב לפני 7 שנים יכול להשתמש לצורך ירידה במשקל ברזין. מה קורה במקרה וצורכים תרופות נוספות כמו לשמירת לחץ דם, רמת כולסטרול תקין. תודה מראש

23/08/2006 | 10:30 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

טיפול תרופתי עשוי לסייע לירידה במשקל רק בשילוב עם דיאטה ופעילות גופנית וניתן על פי יעוץ רפואי לאנשים עם BMI מעל 30. רזין (Phentermine) הוא תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית, וגורמת לירידה בתיאבון. היא מותרת לשימוש קצר טווח - עד 12 שבועות בלבד. בין תופעות הלוואי של התרופה ניתן למנות עליה בלחץ הדם והדופק, הפרעות בשינה, סחרחורות, כאבי ראש ועצבנות. היא עשויה לגרום לשינוי ביצר המיני, לפריחה, לבחילה, עצירות ושלשולים ולעיתים לטשטוש ראיה ולרעד. דווחו מספר מקרים של Primary pulmonary hypertension - מחלה ריאתית מסוכנת, עקב שימוש בתרופה. אין להשתמש בתרופה במקרים של הפרעות ריכוז וקשב, סוכרת, שימוש בסמים, גלאוקומה, מחלת לב, יתר לחץ דם ופעילות יתר של בלוטת התריס. בזמן השימוש בתרופה כדאי להגביל צריכה של משקאות ומאכלים המכילים קפאין (קפה, תה, קולה) ושוקולד. כמו כן, יש להשתמש באמצעי מניעה - כי התרופה עשויה לגרום נזק לעובר. לסיכום: עם עבר של מחלת לב ויתר לחץ דם: נא להתרחק מתרופה זו. מומלץ להתחיל בפעילות ספורטיבית יומיומית ויעוץ תזונתי. רק שינוי הרגלי החיים יביא לירידה במשקל ושמירה עליו לאורך זמן. בהצלחה, ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח