האם כדאי לי לעבור ניתוח?

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

21/08/2006 | 23:08 | מאת: אורית

אני בת 30 יש לי 2 ילדים ואני מעוניינת עוד ללדת. האם כדאי לי לעבור ניתוח? או אולי כדאי לי לחכות עד שאני לא ארצה ללדת יותר? המשקל שלי הוא בערך 100 ק"ג ואני 165 ס"מ גובה.

22/08/2006 | 14:11 | מאת: מירית דיאטנית מלב"י

לאורית שלום לאחר ניתוח לטיפול בהשמנת יתר יש צורך בשינויי הרגלי אכילה וכן מרבית הירידה במשקל היא בשנה הראשונה לאחר הניתוח, על כן דעתי האישית היא שלא מומלץ בשנה הראשונה שאחרי הניתוח להכנס להריון ולא בגלל שזה מסוכן אלא בגלל המוטיבציה והאנרגיה והעיסוק בדיאטה

23/08/2006 | 09:39 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

לפי הנתונים ערך ה BMI שלך הינו 36.7 - מדובר בהשמנה קיצונית. עליך לנקוט דרך כלשהי לירידה במשקל משום שהשמנה זו עלולה לחשוף אותך למחלות הנילוות להשמנה. המלצתי שתתחילי לבצע פעילות ספורטיבית של שעה מידי יום + חדר כושר 3 פעמים לשבוע וכן תתיעצי עם דיאטנית לגבי תפריט מתאים. לגבי ניתוח - היעוץ נעשה באופן פרטני תוך גבית כל הנתונים הרפואיים, הדיאטנים ואורחות חייך. אין מניעה מביצוע ניתוח בגיל הפוריות, אולם מומלץ להימנע מהריון בשנה הראשונה שלאחר הניתוח - שנה בה מתבצעת עיקר הירידה במשקל.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח