שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

08/08/2006 | 14:23 | מאת: ירון

היי, תוך כמה זמן אפשר להגיע להרחבת הכיס שמעל הטבעת זאת בהתנהגות לא נכונה(אכילה מופרזת)? שאלתי השנייה, מה הטיפול הקונבנציונאלי בהרחבת הכיס מעל הטבעת וכמה זמן הוא אורך. תודה רבה ירון

09/08/2006 | 22:27 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

ירון שלום רב. לאחר ניתוח טבעת אם מבחינים בצילום ושט קיבה בכיס גדול יתכן ומדובר בהחלקה של הטבעת - יש להתיעץ עם כירורג בריאטרי. אם מדובר בהחלקה יש למקם את הטבעת מחדש בניתוח, או להוציאה ולעשות שרוול קיבה או מעקף קיבה. הרחבה קלה של הכיס שאינה מלווה בהקאה או תלונה אחרת ניתנת לפתרון ע"י ריקון קטן של הנוזל בטבעת.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח