האם אני מתאימה לניתוח ?

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

31/07/2006 | 11:48 | מאת: רונית

שלום ד"ר רזיאל, אני בת 34 משקלי 90 ק"ג, וגובהי 1.60 ס"מ. כתוצאה ממשקלי אני סובלת מכאבים חזקים באגן, ובברכיים. ניסיתי בעבר דיאטות שונות - היו הצלחות, אבל מהר מאוד חזרתי למשקלי הקודם (משקלי בשיא 110 ק"ג). אני דיי מיואשת ומדוכאת. האם יש אופציה לניתוח ? האם קופ"ח תאשר לי ללא בעיות ? תודה מראש.

31/07/2006 | 16:06 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

שלום רונית, ערך ה BMI שלך 35.2 ואת סובלת מבעיות הקשורות להשמנה. דיאטה בלבד ללא שינוי משמעותי לכל החיים מבחינת הרגלי תזונה ופעילות גופנית - עשויה לעזור לך באופן זמני, אולם לרב נצפית השמנה חוזרת. כדי לבחון את התאמתך לניתוח להרזייה ולבחור את סוג הניתוח המתאים לך אנא קבעי תור להתייעצות בטל: 035228088 מלבי הוא מרכז פרטי, אולם יש החזרים ניכרים מצד מכבי.

01/08/2006 | 13:24 | מאת: רווית

אני בת 28 גובה 1.65 שוקולת 124 ק"ג. יש לי בלוטת תריס שלא מתפקדת (מתפקדת באיטיות) אני לוקחת אלטרקסין 100 מ"ג ביום. שאלותי הן: אם ארזה או שאני אוכל פחות הבלוטה תתיצב לבד בלי התרופה? האם כדאי לי לעשות ניתוח? ואם כן אז למה?

02/08/2006 | 01:02 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

רווית שלום רב. הטיפול בתת פעילות בלוטת התריס הוא באלטרוקסין. המינון נקבע לפי פעילות בלוטת התריס - שנקבע בבדיקת דם ומחייב מעקב רפואי. לפי הנתונים את סובלת מהשמנת יתר קיצונית עם ערך BMI של 45.5. מצב זה חושף אותך לתחלואות הקשורות בהשמנה כגון התפתחות סוכרת, יתר לחץ דם, תשניק נשימה בשינה, רמת שומנים גבוהה בדם, מחלת לב, כאבי גב וברכיים ועוד. גם איכות החיים נפגעת בעקבות השמנה קיצונית. לפיכך מומלצת ירידה במשקל ומחקרים מצביעים על כך שהדרך היעילה לעשות זאת במצבי השמנה קיצונית היא ע"י ניתוח להרזיה. את צעירה וקרוב לוודאי שגם בריאה ולפיכך כדאי בשלב ראשון להתחיל בפעילות גופנית יומיומית ולהתיעץ עם דיאטנית לגבי תזונה נכונה, אך במקביל אני ממליצה שתקראי את הכתבות הרבות באתר על דרכי הטיפול השונות בהשמנה ויעילותן.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח