יעוץ

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

15/07/2006 | 00:35 | מאת: יפה

אני שוקלת 78 קילו התחלתי לרדת במשקל הגעתי ל68 קילו אחרי זה קיבלתי כאבים ומתברר שהיה לי אבנים בכליות התחתלתי לעשות על פי תרופת סבתא הייתי שותה ביום בקבוק גדול של 2 ליטר בירה שחורה ביום בלי להרגיש החזרתי את כול המשקל עכשיו אני 78 השאלה היא האם יש קשר בין האבנים בקליות לדיאטה שעשיתי ?

16/07/2006 | 08:25 | מאת: מירית דיאטנית מלב"י

ליפה שלום אבנים בכליות נוצרות עקב מנגנון לא תקין שקיים בכליה,כלומר אדם שמפתח אבנים בכליות יש לו נטיה כלשהי להתפתחות האבנים,לגבי הקשר עם תזונה זה תלוי בסוג האבן,אבני סידן וחומצה אורית יש להם קשר לתזונה אך שוב בגלל מנגנון שאינו תקין,ההמלצות התזונתיות למנוע הווצרות אבנים הינן שתיה מרובה רצוי מים והפחתת מלח במזון, העליה במשקל שלך נבעה משתיה של בירה שחורה, ליטר וחצי ביום של בירה הם מעל 1000 קלוריות

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח