אסנת, צל"ש על טבלאות ההשוואה

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

26/06/2006 | 12:44 | מאת: רוייקו

החדשות. אלה הוסיפו עוד נידבך מקיף של מידע.. בכלל, האתר מלא מידע מרשים לאורך ולרוחב החזית. נישאר לי לאמר: כ ל ה כ ב ו ד !!! יופי של עריכה. הכל כתוב בצורה ברורה ומשכנעת. יש לי שאלה בעניין לגבי המעקף: ממה שאני יודע המעקף דווקא מתאים יותר לסובלים מכיב בקיבה שהרי אפשר להוריד אותו בניתוח אם הוא חלק מהקיבה האפקטיבית שבה גם אין ולא יהיה יותר חומציות ואם היה והכיב נימצא בחלק המרוחק הרי שלשם לא ניכנס אוכל וגם בחלק הזה אפשר להוריד את החלק המכוייב. לא ? יופי של אתר רוייקו

28/06/2006 | 11:16 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

הי רוייקו תודה על המחמאות לגבי כיב קיבה או תריסריון: ידוע שמרבית המקרים נגרמים ע"י חיידק בשם הליקובקטר פילורי וטיפול משולש הכולל אנטיביוטיקה מכחיד את החיידק. במקרים של כיב עקשני לא מומלץ לבצע מעקף קיבה משום שנמנעת אפשרות הגישה לחלק המרוחק של הקיבה והתריסריון במקרים של דימום. התחליף היעיל יותר הינו שרוול קיבה שמסיר חלק ניכר מהקיבה, מוריד משמעותית את הפרשת החומצה בקיבה, אך משאיר את האפשרות לצפות בקיבה ובתריסריון. כמובן שגם טבעת אפשרית אך אין שום השפעה על הפרשת החומצה בקיבה.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח