טיפול פסיכולוגי בהשמנת יתר

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

25/06/2006 | 21:10 | מאת: הדס

לפני כשש שנים עברתי ניתוח להצרת קיבה באמצעות טבעת. שנה לאחר מכן הוצאה הטבעת מגופי לאחר סיבוכים. כעת התחלתי בתהליך לקראת ניתוח חוזר. הייתי במשך מספר שנים בטיפול פסיכו דינמי שעזר בתחומים רבים, אך ככל הנראה לא ממש בתחום ההשמנה. במשך כחמש שנים שמרתי יפה על משקלי ובשנה האחרונה עליתי כעשרים ק"ג. רציתי לשאול האם הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי בנושא שמתואר על ידי הפסיכולוגית שלכם חייב להיעשות על ידי מטפל מומחה בנושא השמנת יתר או כל מטפל קוגניטיבי התנהגותי? מהם סיכויי ההצלחה שידועים לכם? האם אתם יכולים להפנות אותי למטפל בירושלים? האם כדאי להתחיל בטיפול כזה לפני ניתוח או רק אחריו? בתודה רבה מראש.

26/06/2006 | 12:53 | מאת: רוייקו

פרטני (ובפרט זה טיפול פסיכודינמי) והטיפול עזר להוריד במישקל. על עצמי אוכל לספר שעברתי טיפול פסיכודינאמי במשך יותר מעשר שנים והוא עזר לי בתחומים שונים של החיים אבל לא בתחום ההרזיה. דווקא בחלק הזה אפשר לרשום את ההצלחה באופן גורף לניתוח ההרזיה שעברתי. אי אפשר יהיה לאמר שאולי לא רציתי מספיק לעזור לעצמי ואולי שמתי מקלות בגלגלים וכו וכו ... את הטיפולים שילמתי מכיסי במשך שנים. ים של כסף הזרמתי, אפילו את מרבית המשכורת, אפשר לאמר.. בקיצור, אם היו שואלים אותי, כן לטיפול פסיכולוגי שעוזר ומגדיל את הסיכוי לריפוי הנפש אבל בנושא ההרזיה יש לטפל באופן ממוקד בבעיה בלי לחכות לריפוי הנפשי המיוחל שעשוי לא לסייע כלל לרזות. אני בעד הגבלת יכולת האכילה והיא, כידוע, מושגת באמצעות ניתוחי ההרזיה בלבד !!! אין קיצורי דרך - רק קיצורי קיבה. הנה סיסמא חדשה :-)

26/06/2006 | 18:15 | מאת: מאיה פ. פסיכולוגית

שלום הדס ותודה על שאלתך, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי יכול לסייע בהתמודדות עם בעיות שונות מתחומי חיים מגוונים. לפי גישה זו, התנהגותו של אדם, ובכלל זה גם התנהגות האכילה שלו, מושפעת ממחשבותיו, רגשותיו ואמונותיו. לפיכך, טיפול פסיכולוגי המבוסס על עקרונות אלה עשוי בהחלט לסייע בהתמודדות עם השמנה. עם זאת, חשוב לציין כי מניסיוננו, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי אשר ניתן במסגרת טיפולית מקצועית אשר מתמחה בנושא של השמנת יתר, יספק מענה יעיל, ממוקד ומתאים ביותר בנושא זה. ממחקרים שנערכו בשנים האחרונות נמצא כי לטיפול פסיכולוגי המבוסס על גישה זו ישנם סיכויי הצלחה גבוהים לא רק לירידה במשקל אלא גם לשמירה על המשקל החדש לאורך זמן. עם ההתנסויות הכירורגיות הקודמות שעברת, אני ממליצה לך לקבוע פגישה במלב"י ולהתייעץ עם רופאה כירורגית בעלת ניסיון רב בניתוחים בריאטרים, כדי לקבוע מהו הניתוח המתאים ביותר עבורך. בהמשך, חשוב מאוד שתקבלי הדרכה מדיאטנית קלינית באשר לתזונה המומלצת לפני ואחרי ניתוח. במקביל לכך ניתן בהחלט להתחיל בטיפול פסיכולוגי עוד קודם לניתוח וכמובן להמשיך לאחריו. שילוב של כירורגיה, תזונה וטיפול פסיכולוגי נמצא יעיל ביותר לטיפול בהשמנת יתר. בהצלחה, מאיה פרנקל פסיכולוגית

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח