בעית זלילה

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

20/06/2006 | 00:47 | מאת: מיכל

יש לי משקן תקין ואני שומרת על אורך חיים בריא אך יש לי יום בשבוע שאני תמיד זוללת בו ואחריו עושה יום צום השאלה שלי היא האם זה נכון לעשות יום צום אחרי יום זלילה האם ככה אני מאזנת את המצב ומונעת השמנה ? תודה מראש על התשובה

20/06/2006 | 09:01 | מאת: מאיה פ. - פסיכולוגית

שלום מיכל, ראשית, אני שמחה כי את מנהלת אורח חיים בריא ושומרת על משקל תקין. אני מניחה כי את מתכוונת שאת מצליחה לשלב בין אכילה נכונה ובריאה לבין פעילות גופנית עקבית בחייך, ועל כך ברכותיי. שנית, אתייחס להרגל שפיתחת: יום זלילה – יום צום. מיכל, זלילה של כמויות גדולות של מזון בפרק זמן מוגבל באה בדרך כלל ממקום של צורך רגשי. יתכן וכך את מאפשרת לעצמך "לחגוג" אחרי שכל השבוע שמרת באדיקות או שביום הזה את פורקת את המתח שצברת כל ימות השבוע וכן הלאה. כך או אחרת הזלילה באה על מנת לענות על צורך רגשי ולא על צורך גופני של רעב. בהמשך, נראה כי אכילת היתר גורמת לך לחוש אשמה על מעשייך, שכן חרגת מגבולות האכילה שלך. לפיכך, על מנת להפחית את תחושות האשמה את בוחרת לצום וכך ליצור מעין איזון. כפי שאת מבינה, בהתנהגות זו את יוצרת מעגל קסמים שקשה להיחלץ ממנו. כאשר האכילה הופכת לאמצעי דרכו אנו "מפנקים" עצמנו ואחר כך "מענישים" על פינוק היתר, נוצרת התנהגות אכילה לא בריאה אשר יוצרת רגשות קשים כלפי עצמנו, המעוררים מחדש את הצורך להשתמש באוכל על מנת להקהות אותם. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ ולבחון מדוע את צריכה ליצור לעצמך יום אחד של זלילה במהלך השבוע. תשובה זו עשויה להתחיל תהליך של התבוננות עצמית בהתנהגות האכילה שלך באופן כללי ולסייע לך לייצב אותה. ניתן לקבוע תור בטלפון: 03-5228088 או 8080* או דרך האתר: www.hashmana.com בברכה, מאיה פרנקל פסיכולוגית

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח