הפעת שינה ואכילה לילית

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

26/05/2006 | 17:39 | מאת: עדן

היי,קראתי את הכתבה שפורסמה באתר הפותחת בשאלה מדוע אנחנו אוכלים בלילה,הבעיה שלי דומה,אני הולכת לישון,מתעוררת משינה כעבור כמה שעות מס פעמים בלילה ואוכלת,במהלך היום אני מקפידה לאכול סדיר ויש לציין שכשאני ישנה אני שבעה. אני אוכלת תמיד דברים מתוקים. נבדקתי במעבדת שינה ונמצא כי יש לי הפרעת שינה אפקטיבית אין לי מושג מה זה אומר איך פותרים את זה?

27/05/2006 | 19:51 | מאת: מאיה .פ.- פסיכולוגית

שלום עדן, מדבריך נראה כי יתכן ואת סובלת מ"תסמונת אכילת לילה", אשר מופיעה כתגובה למתח והיא מאפיינת חלק מהאנשים הסובלים מהשמנת יתר. היא מופיעה בשכיחות של כ- 1.5% באוכלוסיה הכללית ועולה בשכיחותה במשקלים גבוהים. על מנת לפתור בעיה זו, עליך לשלב טיפול רפואי יחד עם טיפול נפשי וטיפול תזונתי, תוך שימת דגש על הרגלי אכילה ותזונה נכונה. על פי רוב, אדם הסובל מתסמונת זו ידווח על עייפות קשה, חוסר שקט, תסכול וכן עליה במתח, כאשר יש לזכור כי פעמים רבות, מתח הוא זה אשר מעורר את התגובה של אכילת לילה מלכתחילה. את מוזמנת לקבוע פגישה אישית עמי וכן עם הדיאטנית - מירית קרקובסקי, על מנת להתחיל טיפול משולב בנושא. כמו כן, הייתי ממליצה על פגישת ייעוץ עם האנדוקרינולוגית של מלב"י: ד"ר גלינה שנקרמן, אשר תוכל להמליץ לך על טיפול תרופתי מתאים. (ניתן לקבוע פגישה דרך הטלפון: 03-5228088 או 8088* או דרך האתר) בברכה, מאיה פרנקל פסיכולוגית

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח