השמנה חוזרת 20 שנה אחרי מעקף

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

24/05/2006 | 13:40 | מאת: רוייקו

שלום אסנת. איך העניינים ? המדובר במנותח מעקף קיבה שנותח לפני יותר מ 20 שנה על ידי חרוזי בסורוקה. בזמנו נותחו בארץ בין 1978 עד 1985 כ 600 ניתוחי מעקף. חלקם עברו הוספת SRVG בתוך הפאוצ` עקב פתיחת קו הסיכות (פובי פאוצ`) ובשנים האחרונות מוסיפים להם טבעת מתכווננת. מנותח זה מספר כי הגיע ל BMI 50. אני כתבתי לו שככל הניראה ניפתח קו הסיכות והניתוח אינו אפקטיבי עוד. בזמנו מידור הקיבה נעשה ללא הפרדה של שני חלקי הקיבה (asolated pouch) במידה והניתוח שלם (סיכוי נמוך לדעתי) מה אתם במלבי מציעים למכורים למתוק שהגיעו למשקל קיצוני ביותר ? הרי הוספת טבעת לא תפתור בעיית מתוקים. הצעתי לו לשקול המרת הניתוח למעקף נירחב יותר.. משהו כמו מעקף תרסריון או long limb rny gbp משהו שיסייע לו בצמצום צריכת המתוקים. היכן אתם מנתחים מקרים כאלה ? אגב, מתי יפתח אסותא החדש ?

24/05/2006 | 15:07 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

הי רוייקו, המטופל שעבר בשנות ה80 מעקף קיבה והשמין, סביר להניח שנפתח לו קו הסיכות ו/או שהפאוץ גדל. כדי ללמוד על האנטומיה הנוכחית ולתכנן ניתוח אפקטיבי עבורו עליו לבצע צילום ושט קיבה תרסריון ומעי דק מקורב עם חומר ניגוד - באריום. אשמח לשבת עימו ולראות את האלטרנטיבות לתיקון. הניתוח יכול להתבצע על ידי באסותא. אסותא החדש עומד להיפתח ב2207-8. להתראות ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח