שמוש בתרופות לירידה

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

20/05/2006 | 23:22 | מאת: שרי

שלום, אני בת 49 ומשקלי בזמן האחרון רק עולה (הגעתי ל90 ק"ג) למרות שאיני בולסת כל היום. מאז שילדתי (לפני 8 שנים) אני לוקחת אלטרוקסין בגלל תת-פעילות בבלוטת התריס. שמתי לב שאם אני לא קמה מספיק מוקדם ולוקחת את התרופה אחרי 0900 אני סובלת מעצירות וכו`, והדבר משפיע גם על משקלי. בנוסף קשה לי להתאפק מנשנושים ומדברי מתיקה. אמנם בדר"כ אין כאלה בביתי אך כשיש קשה לי לעמוד בפיתוי. שמעתי שיש תרופות שמעלות את הסרוטונין במוח וגורמות לתחושת שובע וכתוצאה לירידה. מה דעתך? האם יש אפשרות לקבל תרופה כזאת במסגרת קופ"ח? למי עלי לפנות והאם אפשר לקחת אותה גם אם לוקחים אלטרוקסין?

21/05/2006 | 10:38 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

שרי שלום רב. התרופה רדוקטיל הינה תרופת מרשם הניתנת ע"י רופא המשפחה או ע"י אנדוקרינולוג בקופ"ח. אין מניעה לקחת רדוקטיל יחד עם אלטרוקסין. בעת נטילת אלטרוקסין חשוב לבצע בדיקת דם לרמת תפקודי בלוטת התריס כדי לודא שהמינון הנלקח תקין.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח