משקל

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

03/05/2006 | 18:03 | מאת: motti

הנני בוגר תואר ראשון בחינוך גופני אני בגובה 169 ס``מ ושוקל 50 ק``ג ובזמן בן 36 ובזמן האחרון במגמת עלייה במשקל דבר אשר אינני מעוניין בו טוב לי כך יש לציין שהנני מדריך חדר כושר ומתאמן בקביעות ואוכל בערך 1800-2000 קלוריות ביום בממוצע נתון לשינוי בהתאם לאורחות החיים רציתי לדעת מהי באמת כמות הקלוריות לה הנני זקוק אם אינני רוצה לעלות משקל ( נכון שזה נתון לשינוי אך בטוח שיש הערכה כלשהי )

03/05/2006 | 22:32 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

מוטי שלום, הגוף מנצל אנרגיה, לא משנה מה אנו עושים, גם בזמן שינה. הצריכה המטבולית הבסיסית BMR הינה מספר הקלוריות שהיית שורף אם נשארת במיטה כל היום. בכל שנה יותר קשה להמשיך לאכול כל מה שמתחשק ולהשאר רזה משום שערך ה BMR יורד עם העליה בגיל. בדומה, התנזרות מאוכל, בכוונה לרדת במשקל, גם היא מורידה את קצב חילוף החומרים בגוף ואת ה BMR.רוטינה קבועה של תרגילים קרדיווסקולריים יכולה לעלות את ה BMR שלך, לשפר את הבריאות והכושר הגופני.תמיד שווה להעלות את האימון הגופני ולא להוריד את הקלוריות. לפי הנתונים שנתת ה BMR שלך 1350. כדי לשמור על משקל גוף קבוע עליך לצרוך 1858 קלוריות ולבצע אימון קל 1-3 פעמים ליום, או לצרוך 2094 קלוריות ולבצע אימון בינוני 3-5 פעמים לשבוע, או לצרוך 2330 קלוריות ולבצע אימון קשה 6-7 פעמים לשבוע. בהצלחה, ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח