שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

03/05/2006 | 13:47 | מאת: רז

רציתי לדעת אם הכבד שומני או מוגדל ולא ניתן לעשות לפרוסקופי עושים את זה בפתיחת בטן מלאה לפי מה שהבנתי? ומה זמן ההתאוששות במקרה של פתיחת בטן? או שאם הכבד מוגדל או שומני לא עושים את המעקף?? דבר נוסף עם אילו צינורות קמים לאחר ניתוח מעקף וכמה ימים לוקח עד שאפשר לקום מהמיטה ולהתקלח והכל??

03/05/2006 | 21:28 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

כבד שומני הינו מצב די שכיח בשמנים. לעיתים הכבד כה גדול שהוא מקשה על הניתוח. דיאטה דלת קלוריות על בסיס חלבונים שבוע לפני הניתוח מצמצמת במעט את נפח הכבד ומקילה על הניתוח. לרב ניתן להשלים את הניתוח באופן לפרוסקופי ואין צורך בפתיחת בטן. ניתוח עם פתיחת בטן מאריך את האשפוז ביומיים. לאחר ניתוח יש מנתחים שלא משאירים שום צינור חיצוני פרט לעירוי הנוזלים ואחרים שמשאירים זונדה לקיבה וקטטר לשתן אשר מוכנסים תחת הרדמה בעת הניתוח ומוצאים מס ימים לאחריו. כבר בערב שלאחר הניתוח מומלץ לרדת לכורסא ולהסתובב כדי לשפר את זרימת הדם ברגליים ולמנוע הווצרות קרישים.פעילות קלה כמו הליכה וטיפוס מדרגות מתאפשרת ביום שלאחר הניתוח.בהצלחה, ד"ר אסנת רזיאל

04/05/2006 | 22:44 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

גם אם הכבד גדול או שומני ניתן לרב להשלים את הניתוח באופן לפרוסקופי ובכל מקרה אין זו סיבה לדחיה. חשוב לציין כי לאחר הניתוח בעקבות הירידה במשקל מצב הכבד משתפר. בהצלחה, ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח