השמנה - אף על פי כן

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

22/04/2006 | 10:08 | מאת: ראופמן אסתר

לפני כשנה וחצי הוציאו לי את הטבעת - מאחר והגוף דחה אותה , עד להוצאה רזיתי כ-55 ק"ג מאז, שיניתי את כל הרגלי האכילה - והיום עיקר התפריט מבוסס על ירקות קטניות ומעט מאוד בשר. למרות זאת עליתי בחודשיים האחרוני ב - כ 5 ק"ג ואני בהיסטריה.... עלי לציין אני אוכלת כ-2000 קלוריות ליום. פעילות גופנית - הליכה מתונה. אנא, עצתכם. ההיסטרית

22/04/2006 | 12:24 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

אסתר היקרה, ירדת יפה מאד באמצעות הטבעת ואכן חבל יהיה אם תעלי הכל בחזרה לאחר הוצאתה.בשלב ראשון אנא התיעצי עם דיאטנית ובמקביל הוסיפי להליכה היומית גם תרגילים לחיזוק שרירים. ככל שהגוף יותר שרירי אנו שורפים יותר קלוריות במנוחה.אם תיוכחי שבשבועות הקרובים את מצליחה לשמור על משקל קבוע ההצלחה היא אדירה.

24/04/2006 | 09:21 | מאת: ענת

אסתר שלום, אודה לך אם תצייני מדוע גופך דחה את הטבעת ואיזה תופעות לוואי היו לך. כמו כן איזה סוג טבעת הותקן לך וגם מי ניתח אתך. שאלותי נובעות מכל שגם אני לאחר הוצאת טבעת עקב בעיות חמורות שפיתחתי בושט. גם אני ירדתי מעל 60 קילו והגעתי לסף אנורקסיה. מאז ההוצאה אני כמובן עולה במשקל אך לא כתוצאה מאכילה חזירית או בולמוסית פשוט לפני ההוצאה גופי צרך רק 140 קלוריות ליום (בכוח) ומאז הניתוח אני משתלדת שלא לעבור את ה-800 קלוריות. הגוף פשוט השתגע. הייתי מאוד שמחה אם תשתפי אותי בשאלותי. אני על סף דכאון אמיתי וכבר חושבת על אופציה של ניתוח נוסף. אשמח לשמוע ממך. יום טוב

24/04/2006 | 22:12 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

ענת שלום,ניתחת נכון את המצב. הגוף הפך מאד חסכוני ומכאן הקושי הגדול בשמירה על המשקל. יחד עם זאת, אל יאוש. הינך זקוקה להכונה של אנשי צוות מקצועיים בתחום התזונה והספורט שיסיעו לך לפחות לשמר את משקלך ולמנוע עליה של כל המשקל חזרה. יתכן ולא תהיה מניעה מניתוח חוזר אך כדאי שתלמדי על כל האופציות העומדות בפניך: שרוול קיבה, מעקף קיבה כדי שאת תחליטי יחד עם המנתח על הניתוח המתאים לך ביותר. בהצלחה, ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח