השמנה לאחר ניתןח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

19/04/2006 | 19:31 | מאת: מיכל

שלום רב לפני כ 12 שנים עברתי ניתוח לקיצור קיבה (לצערי אז עדיין לא עשו ניתוחים מעודנים) ובזמן האחרון העלתי כ 10 קילו במשקל, לחץ הדם שלי עלה והמצב לא ממש מעודד. מאוד קשה לי להכנס למישטר של דיאטה, האם יש לך כמה טיפים בשבילי? אני בת 40 גובהי 1.74 ומישקלי 82 ק"ג תודה

19/04/2006 | 21:50 | מאת: מירית דיאטנית מלב"י

למיכל שלום לא ציינת איזה סוג ניתוח עברת, מירית

20/04/2006 | 21:56 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

לפי השנה כפי הנראה עברת ניתוח SRVG (גסטרופלסטיה) שבו מחלקים את הקיבה עם סיכות ומוסיפים טבעת קבועה. בחלק מהמטופלים שעברו ניתוח זה נפתח קו הסיכות בשלב כלשהוא והניתוח הופך לבלתי אפקטיבי. כדי לתפוס מצב זה בזמן לפני שנגרמת השמנה קיצונית יש לבצע בקופ"ח צילום ושט קיבה עם באריום להדגמת הושט והקיבה. כשהצילומים בידיך אנא קבעי בהקדם התיעצות עימי בטל: 035228088, כדי שנוכל לטכס עיצה יחדיו. אם יוכיחו הצילומים שהכל כשורה הכוונה דיאטטית על פי סוגי המזון שאת אוהבת תעזור לך לרדת במשקל. בינתיים אנא המנעי משתית משקאות ממותקים והקפידי לבצע שעת פעילות גופנית כמו הליכה או שחיה מידי יום. בברכה, ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח