עזרה !!

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

19/04/2006 | 18:21 | מאת: חן

שלום אני שחקנית כדורסל וגרה בת"א ונפצעתי לפניי שנה בצבא ומאז לא חזרתי לשחק והייתי בדיכאון דבר שגרם לעליה משמעותית של 30 קילו במשקלי תמיד הייתי רזה מאוד וספורטיבית ומאז הפציעה ברגל ימין אני בקושי מסיימת יום עבודה מבלי כאבים ברגל אני בת 21 ומאוד רוצה לחזור ולהיות בריאה וספורטיבית כמו שאני אבל כל פעם שניסיתי לחזור קצת לכושר הרגל שלי איכזבה אותי וכאב לי נורא ושוב פעם נכנסתי לדיכאוןוהרי אי אפשר לרדת במשקל בלי פעילות גופנית איך אני יכולה להצליח ולשפר את איכות החיים שלי ואת הבריאות שלי ? תודה רבה חן

19/04/2006 | 21:48 | מאת: מירית דיאטנית מלב"י

שלום לך הצטערתי לשמוע על שעבר עליך, אך חשוב מאוד הרצון שלך לרדת במשקל, יתכן והחזרה לפעילות הגופנית קשה יותר גם בגלל המשקל שהוסף, הירידה במשקל אינה תלויה רק בפעילות גופנית, מספיק שתתחילי לעשות דיאטה ע"פ יעוץ אישי, ברוב המקרים ההגבלה הקלורית מספיקה על מנת לרדת במשקל בהצלחה מירית

21/04/2006 | 08:51 | מאת: מאיה פ. פסיכולוגית

שלום חן. נראה כי עברת אירוע קשה ומשמעותי שהשפיע בצורה ניכרת על אורח חייך. פעמים רבות, אירועים שכאלה עשויים להקצין נטיות אכילה אליהם הורגלנו בעבר או לעורר הרגלי אכילה חדשים ולא מיטיבים. מדבריך עולה כי הניידות והספורטיביות שנגזלו מחייך יצרו תחושות של דכדוך ואף דיכאון. תחושות אלה הינן מובנות וטבעיות בהתחשב בכל אשר חווית. יחד עם זאת, יתכן והתייחסות טיפולית למצב הנפשי בו את מצויה תוכל לעזור לך להרגיש טוב יותר וכן לסייע לך לרדת במשקל. לפיכך, אני ממליצה לך לבחון אפשרויות של התחלת טיפול פסיכולוגי. בברכה, מאיה פרנקל - פסיכולוגית

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח