נפח הארוחות

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

14/04/2006 | 13:06 | מאת: גיא

היי, אני מנותח טבעת ויש לי שאלה אני מפחד מהתופעה שהכיס הקטן שיצרו יתרחב בצורה פתולוגית או שמא הוושט יתרחב אני רוצה לדעת מה נפח הארוחות (משקל המזון) שאני צריך לאכול ? אני יודע שהכל אינדיבידואלי וצריך לאכול עד להרגשת שובע ומיד להפסיק וצריך ללעוס הרבה... אבל בכל זאת אני רוצה לדעת בערך מהי המלצתכם. תודה רבה גיא

14/04/2006 | 18:43 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

נפח כיס הקיבה מעל הטבעת הוא בסביבות 50 סמ"ק. הנפח של ארוחה לאחר ניתוח טבעת יורד לעשירית מנפח ארוחה רגיל- כ50 סמ"ק.

15/04/2006 | 18:22 | מאת: מירית - דיאטנית מלב"

לגיא שלום, על מנת לשמור על נפח כיס קיבה קטן, בחודש הראשון יש לאכול בנפח של כ-50 מ"ל כפי שד"ר רזיאל ציינה. במהלך הזמן לאחר הניתוח ניתן להגדיל את נפח הארוחה בהדרגה עד כ-150 מ"ל (בערך כוס). כמו כן חשוב להפריד בין שתיה למזון, תמיד, להקפיד על מרווח של כ-30 דקות. בהצלחה, מירית

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח