מה עדיף אוזמפיק או סקסנדה

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

14/11/2022 | 18:30 | מאת: נועה

שלום, אני לפני לקיחה של זריקות מתלבטת מה עדיף אוזמפיק או סקסנדה? אמרו לי שחסר אוזמפיק בבית מרקחת ולכן לרציפות טיפול עדין סקסנדה, אבל חוץ מזה אוזמפיק טובה יותר בהכל... זה נכון? מה היתרונות והחסרונות של כל תרופה? אשמח לפרוט רב ככל האפשר, כשי שאוכל להחליט. תודה!

שלום נועה, ההתוויה של הסאקסנדה היא לירידה במשקל ואילו ההתוויה של האוזמפיק היא לטיפול בסוכרת. בכל אופן, ההחלטה היא של הרופא המטפל. יש לקחת בחשבון שלפני הטיפול באוזמפיק בדרך כלל נדרש למצות את הטיפול בתרופות הרשומות בהתווייתן לירידה במשקל.

שכחתי להוסיף כי על הרופא המטפל יש לבקש אישור מיוחד לשימוש באוזמפיק כתרופה להרזיה.

16/11/2022 | 14:33 | מאת: נחמי

תודה רבה!!

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח