שלום אסנת

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

12/04/2006 | 00:17 | מאת: רוייקו

דיפדפתי אחורנית וראיתי את התגובה שלך אלי מהחודש הקודם (ה 20 למרץ) ואשר נשכחה בלא כוונה. פשוט לא נכנסתי הנה מאז. קראתי את המאמר לגבי השרוול והיה חסר לי מניע נוסף למה לבחור בניתוח מסוג זה. בכלל, אני רואה חשיבות גדולה בהתאמת סוג הניתוח ל"סוג" המנותח כי בל נשכח שעבור אחוז מסויים של מנותחים הטבעת היא פשוט גהינום והופכת את חייהם לאחר הניתוח לבלתי נסבלים. לא כולם מסוגלים להתמודד עם ניתוחי טבעות וזה לא סוד שיש כאלה שמעדיפים שלא לסגור אותה בכלל והתוצאה היא חוסר ירידה במישקל או עליה לטווחים שאף גבוהים מהשיא בו נותחו. אני, למשל, נאלצתי לטפל בחלק גדול מהשיניים על ידי התקנת גשרים וכתרים (שהיא עלות מטורפת בפני עצמה) ובלעדי השיניים האלה אני אבוד. מה יעשו מנותחים שיש להם פלטה או כאלה חסרי שיניים בריאות וטוחנות ? מה יעשו אנשים בני חמישים פלוס ? יתקינו טבעת ? רק מעטים יוכלו להתמודד עם הקושי שעורמת הטבעת על מנת לאלץ לעיסה מאסיבית ולהאט את קצב קליטת המזון. המחיר גבוה ולא בזאת מסתיים הקושי בניתוחי הגבלת קיבה. מה עם הקושי בבליעת תרופות ? אני, למשל יודע שיהיה לי בעיה לבלוע כל יום כדורים, אם חלילה אזקק. מה יעשו אלה שצריכים ליטול מדי יום תרופות ? זו בעיה, שכן לא כולם מצליחים לבלוע כדורים עם טבעת. דיברנו בינתיים על המגבלות ולא על הנוחות. יש מנותחים שלא ירצו בניתוח שגובה מהם מחיר גבוה ביכולת האכילה. אחוז לא קטן של מנותחים יסתפקו בניתוח שמגביל אותם מחד בכמויות אבל מאפשר להם חופש בבחירת סוג המזון. הם שקולים ובוחרים היטב את המזון שלהם. אלה אנשים בוגרים ויציבים מנטלית והמשמעת שלהם מסייעת להם בהשגת המטרה. לאנשים אלה עשוי להתאים השרוול או המעקף. השרוול אשמח לשתף פעולה מצידי הנה הנייד שלי גם 0523955815 חג פסח כשר ושמח

12/04/2006 | 14:59 | מאת: ד"ר אסנת רזיאל

קשת הניתוחים לצורך הרזיה הולכת ומתרחבת בארץ ועימה המודעות לפתרונות השונים להשמנה. שרוול קיבה לפרוסקופי אכן זוכה לפופולריות בארץ למרות שיש מעקב רק של שנתיים בעולם הרחב. לכל סוג ניתוח יתרונות וחסרונות ועל כן חשוב מאד שלכל מטופל יהיו הכלים המתאימים לבחור את סוג הניתוח המתאים להרגלי האכילה שלו ולמצב בריאותו. האתר מתעדכן בכתבות חדשות מידי יום חול כדי להעשיר בידע ולאפשר בחינה מושכלת של דרך הטיפול המתאימה. ברכת חג שמח וכל טוב ד"ר אסנת רזיאל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח