השמנת יתר

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

10/04/2006 | 14:53 | מאת: סופי

שלום רב, יש לי בן 11.5 ומזה כשנה הוא משמין בקצב הולך ועולה. דבר זה מתסכל אותו וגורם לו לרגיש רע עם עצמו. הדבר ניכר גם בבגדיו שכן כל מכנס שאני קונה לו לאחר כחודש כבר יוצא משימוש מאחר שהוא נעשה קטן. הוא אוהב לאכול פסטות, ובצקים ואינו נוגע כלל וכלל בירקות. שאלתי היא, האם הדבר אופיינו לגילו או שעליי לפנות לדיאטנית?

10/04/2006 | 19:24 | מאת: מאי לי

אם הבן לא אוהב לעשות ספורט, אז: ישנם תוספים היודעים לעכל את הפסטה במהירות ולתת אנרגיה דיי מיידית . אם מוסיפים לזה, אנזימון לפני הארוחה (20 דקות לפני) הקיבה כבר מוכנה לקליטת הפסטה והעיכול יהיה יותר מהיר . הוספת רוטב מעגבניות רגילות ולא רסק עוזר טוב לעיכול הפסטה - ולוותר על הגבינה הצהובה, כי זה גורם לעלייה שאח"כ קשה להוריד אותה . תוספת של מיצי פירות (בעלי טעם סופי חמצמץ), או מיצי ירקות על בסיס ירקות שורש ותפוח, ימנעו את אכילת הפסטה . אם הבן אוהב לזוז קצת : הליכה רבה ובמהירות אפשרית, ימנעו אכילת פסטה מרובה . ...והאמת היא, וממש מומלץ, שההורים יצטרפו את הילד - כי אחרת, מאיפה הטענות .

10/04/2006 | 20:45 | מאת: מירית דיאטנית מלב"י

לסופי שלום עליה במשקל אינה מומלצת גם בגיל בנך, אך גם לא מומלץ להוסיף בגילו תוספי מזון ל"עיכול מזורז" מה גם שלא הוכח מדעית שהם יעילים. מומלץ שכל המשפחה תתגייס לעזרה לאכול ארוחות מסודרות במשך היום להגביל לחטיף אחד קטן ביום ולא יותר התוספות לפסטה- לא על בסיס שמן או חמאה לעודד אותו לעסוק בספורט להתייעץ עם דיאטנית להרכבת תפריט מסודר ודל קלוריות לכל המשפחה, המטרה היא לא לרדת במשקל באופן דרסטי, מספיק שבנך ירד מעט וישמור על כך לאורך זמן, כיוון שהוא נמצא בתהליך גדילה וגם יגבה בזמן זה , הרי שהמטרה הושגה בהצלחה מירית

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח