עמותת "משקל בריא" www.mishkal-b.co.il

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

17/01/2007 | 00:34 | מאת: שולה

עמותת "משקל בריא" פרופיל עמותת "משקל בריא" הינה העמותה הראשונה בישראל המיועדת לתת מענה לאוכלוסיית הסובלים מהשמנת יתר חולנית וקיצונית. על פי הערכות מומחים, אוכלוסייה זו מונה כ- 200,000 איש בישראל. מטרות על: • העלאת המודעות להשמנת יתר חולנית, הנבדלת מ"השמנה רגילה", משמעותה והסכנות הנלוות. • מתן מידע ותמיכה בדבר דרכי התמודדות וטיפולים. • קידום גישה רב תחומית לטיפול במחלה. מטרות: • מתן מידע על המחלה, דרכי ההתמודדות והטיפול. • מתן תמיכה וסיוע לסובלים מהשמנת יתר קיצונית. • סיוע במקרים של אפליה על רקע השמנת יתר. • מתן תמיכה לפני ואחרי ניתוח לטיפול בהשמנת יתר חולנית. • מתן תמיכה לשמירה על משקל בריא במסגרת קבוצות תמיכה. • קידום הקמת מסגרות טיפוליות רב-תחומיות. • קידום פעילות מול גורמים בכנסת ומשרד הבריאות. • הצגת נתונים מחקריים עדכניים. • העלאת המודעות לאורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת ופעילות גופנית ועוד. • הסברה לציבור הרחב אשר נועדה להפריך מיתוסים שגורים, כגון: שמנים קיצוניים הינם חסרי כוח רצון וכל אדם יכול לרזות אם רק ירצה; בישראל אין שמנים באופן קיצוני כמו בארה"ב; השמנת יתר קיצונית היא בעיקר בעיה אסתטית. אודות השמנת יתר קלינית השמנת יתר (Obesity) אינה עניין אסתטי, אלא מחלה כרונית מסכנת חיים. זה מכבר הוכרזה השמנת יתר כמגיפה מספר 1 של המאה ה-21. ההערכות הן כי כ- 300 מליון איש ברחבי העולם סובלים מהשמנת יתר Obesity)), וכ- 40 מליון איש סובלים מהשמנת יתר חולנית Morbid Obesity)). בשנת 2013 צופים מומחים, כי מספר הסובלים מהשמנת יתר יתקרב ל- 400 מיליון. הנטייה להשמנת יתר נובעת, בין השאר, מהסביבה בה אנו חיים: החל מחוסר בפעילות גופנית, דרך זמינות המזון בעולם המערבי וכלה בצריכה קלורית גבוהה. כמו כן אצל חלק מהסובלים מהשמנת יתר חולנית, קיימת נטייה גנטית לעלייה במשקל וצבירת שומן. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי כ-95% מהסובלים מהשמנת יתר חולנית, אינם מסוגלים להפחית משקל ולשמור על ההפחתה לטווח ארוך באמצעות דיאטה, תרופות ופעילות גופנית ובמקרים אלה יש לשקול אופציה ניתוחית, כפתרון לירידה משמעותית במשקל ולפתרון התחלואה הנלווית. תחלואה נלווית להשמנת יתר חולנית במקרים רבים, בעלי משקל יתר רב מדי אינם מייחסים את בעיותיהם הבריאותיות להשמנה, אולם הוכח כי השמנה הינה גורם סיכון בריאותי להתפתחות מחלות נלוות רבות, כגון: סרטן לסוגיו, סוכרת, לחץ דם גבוה, כשל בתפקוד הלב והמוח, כשל בתפקוד הכליות, כשל בדרכי מרה, עודף כולסטרול, דלקת מפרקים, בעיות אורטופדיות, אי-פוריות, דום נשימה במהלך שינה ועוד. עוד נמצא במחקרים כי לאחר ירידה במשקל, בעיותיהם הבריאותיות של הסובלים מהשמנת יתר חולנית נפתרות ברוב המקרים. היבטים נפשיים וכלכליים בהיבט הנפשי השמנת יתר קיצונית עלולה לגרום לדיכאון, הימנעות מיחסים חברתיים, יחסים אינטימיים. בנוסף להשמנת יתר השלכות כלכליות היות והיא גורמת לקשיים במציאת עבודה וכמובן השלכות כלכליות על שירותי הבריאות, שכן אנשים אלה סובלים מהרבה יותר מחלות ומגיעים לביקורים תכופים יותר אצל רופאים ובתי חולים. החברה אינה סלחנית כלפי שמנים ומכיוון שאינה מתייחסת אל הבעיה כמחלה, הגישה כלפי השמנים היא מאוד ביקורתית. הסובלים מהשמנת יתר סובלים מסטריאוטיפים כגון: חסרי מוטיבציה, בעלי אופי חלש, חסרי שליטה עצמית, מכוערים ועצלים. חברי הגרעין המייסד של עמותת "משקל בריא" יו"ר העמותה, הגב' שולה זק הגב' זק סבלה בעצמה בעבר מהשמנת יתר חולנית. עד לפני כ- 5 שנים, שקלה 135 ק"ג בגובה 1.53 מטר. כתוצאה מהשמנת היתר הקיצונית, סבלה ממחלות נלוות, כולל: סוכרת, כולסטרול גבוה, פסוריאזיס והשיא היה התקף לב וצנתור. היא הצליחה להשיל ממשקלה 64 ק"ג ולזכות בחיים ובאיכות חיים. חברי הצוות המקצועי ד"ר פייגין אניה כירורגית בכירה מומחית בהשמנה חולנית, במרכז הרפואי שיב"א. בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים. התמחתה בכירורגיה בבית חולים שערי צדק, ירושלים. ד"ר פייגנבאום עמנואל רופא משפחה מומחה בהשמנת יתר, מנהל "עשר" – מרכזים רפואיים להרזיה בריאותית. בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון מומחה לרפואת המשפחה. השתלם בתכניות להרזייה רפואית בפקולטה לרפואה באוניברסיטת הרווארד בבוסטון ובאוניברסיטת UCLA בארה"ב. ד"ר קוריאנסקי יוסי כירורג בכיר ומומחה בהשמנה חולנית, במרכז הרפואי סוראסקי (איכילוב) בתל-אביב. ד"ר קידר אנדריי כירורג בכיר ומומחה בהשמנה חולנית, בבית החולים הדסה עין כרם. בוגר בית הספר לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת ת"א והתמחה במרכז הרפואי סוראסקי בתל-אביב. השתלם בכירורגיה בריאטרית ולפרסקופית באוניברסיטת USC בלוס אנג'לס. ד"ר שרי מרדכי פסיכולוג קליני בכיר ומנכ"ל מכון שלם, ראשון לציון. דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת בר אילן. מדריך בפסיכותרפיה ובאבחון. בעל ניסיון רב בעבודה בקבוצות תמיכה עם אנשים הסובלים מהשמנת יתר.

28/12/2007 | 10:47 | מאת: AB

אני בן 58 לאחר 2התקפי לב+צינתור+אירוע מוחי, בעל עןדף מישקל שנים רבות, סובל ומטופל עדיין, בלחץ דם גבוהה, וכדורים להסדרת כולסטרול. בבדיקות דם אחרונות התגלה שיש לי סוכר. אני לא מטופל בכדורים לטיפול בסכרת אולם אני בודק את עצמי מדי בוקר. אני לא מצליח לרדת במשקל. גובהי173 ס"מ ומשקלי בעת שקילה אחרונה 118 ק"ג. יש לציין שתמיד הייתי שמן. שאלתי בפורום הזה היא, האם אני מתאים לניתוח?

29/12/2007 | 23:16 | מאת: יוסי

ברצוני לקבל פרטים 0528715111

30/03/2008 | 15:07 | מאת: הניה

שמי הניה לפני שש שנים היה משקלי 140 קילו. משקל זה הלך וגדל כתוצאה מדיאטות שונות במשך השנים. לפני כשש שנים קיבלתי מידידה מספר טלפון של ד"ר אבינוח מביה"ח סורוקה. נסעתי אליו ועברתי נתוח טבעת. כעבור שנה וחצי הורדתי כ-60 ק"ג ממשקלי. ההרגשה נהדרת במשך הזמן לחץ הדם התיצב והפסקתי לקחת כדורים. הנפיחות מהרגליים נעלמה, והמראה שלי השתנה לחלוטין. לפני כשנה הטבעת זזה מעט ממקומה, זה התגלה בעקבות צלום בבדיקה שגרתית, ולפני חודשיים עברתי תקון. כלומר מקמו לי את הטבעת במקום. כעת אני מרגישה טוב וברצוני לומר לכולם שלא הייתי מוותרת על הטבעת הזאת לעולם, כי היא שינתה את חיי ואת צורת המחשבה שלי על אוכל.

13/01/2009 | 19:02 | מאת: שרית

שלום שמי שרית בת 33 וכל חיי אני שמנה אמיתית.אני מועמדת לניתוח טבעת. הייתי אמורה לבצע אותה ביום שישי 9.01.09. ומשום מה נדחה לי. אני פונה אליכם על מנת ליעץ לי אם עדיף טבעת או שרוול ,מכן שאני שומעת מהרבה אנשים ששרוול הרבה יותר טוב ופחות מצריך סיבוכים כלשהם. אנא חזרו אליי בדחיפות על מנת שאוכל לשנות את הניתוח. וכמובן היכן מתבצע הניתוח ומי מבצע . תודה מראש שרית הטלפון שלי 0502881800

18/04/2008 | 18:18 | מאת: אלישבע

שלום רב לכם אני שייכת לאלה מהמשקל הכבד אבל לפני הניתוח החלטתי לנסות את עמותת או אי לאכלני יתר אנונימיים וזה היה לפני 15 שנים הורדתי 50 קג ואני שומרת על זה כל התקופה הזו רק בזכות קבוצות התמיכה של או אי. פגשתי בקבוצות שלנו אנשים שעברו נתוח קיצור קיבה אפילו 2 עד 3 פעמים ושמנו חזרה, קיצור קיבה גורם להרגשת מלאות ועומס על על מערכת העיכול, אבל לא מונע את הרגשת "הרעב" שהמוח משדר ללא הפסקה, רק בחדרים של או אי תוך כדי עבודה עצמית לפי תכנית מומלצת באו איי ובתמיכה צמודה של ספונסר/ית (בעלי רקע דומה) הצליחו לרדת במשקל ולשמור על הירידה. לאו איי סניפים בכל חלקי הארץ והחברות היא ללא תשלום, (זו עמותה ללא מטרות רווח) הריני מצרפת את כתובת האתר בה אפשר למצוא את הקבוצה הקרובה למקום המגורים. http://www.oa-israel.org/ או בט"ל 03-5745799

15/05/2008 | 11:59 | מאת: rona

מה ידוע לכם על ניתוחים קוסמטים לאחר הפחתת משקל רב?.פורסם על כך בטלויזיה ולא ראיתי.

17/01/2009 | 09:55 | מאת: דליה סלמי

שולה שבת שלום. היום ראיתי בערוץ 10 את התכנית והתרשמתי מאוד מהדרך שבה הועבר כל נושא השמנת יתר.ובכן יש לי עודף של 30 קילו בערך ניסיתי כבר מספר דיאטות בעבר והתייאשתי. אני זקוקה לעזרה דחופה מאחר ואני עם לחץ דם מאוד גבוב שלא מצליחה לאזן אותו. כמובן שהייתי רוצה להיראות טוב יותר כמו לפני 20 שנה וגם מבחינה בריאותית. אם תוכלי ליצור איתי קשר אודה לך מאוד. דליה 0544907056

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח