אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/11/2008 | 00:46 | מאת: אבי

שלום אבא שלי בן 80 עבר כנראה אירוע מוחי קל כלומר האבחנה ב CT הראתה דימום קל בצד השמאלי. וכן ירידה בתפקוד של יד ימין שהלכה והשתפרה משעה לשעה אבל לא חוזרת עדיין למצב תקין כמו יד שמאל. אבא מאושפז בבית חולים והרופאים החליטו לא לתת לו טיפול נוגד קרישה כפי הנראה, בגלל שהדימום קטן. כעת הוא מאושפז בבית חולים בלי טיפול תרופתי ובלי ניטור מתמשך וזה קצת מלחיץ שאין אפשרות לבחון מה קורה איתו. כמו כן לא ראיתי התייחסות למקור הבעיה האם המקור הוא מוחי? או מחוץ למוח? אני רוצה לדעת שאבא שלי מקבל את הטיפול הטוב ביותר. מה אתם ממליצים לעשות? עם מי ניתן להתייעץ? תודה

מאחר ולדבריך מדובר בשבץ דימומי ולא חסימתי ודאי שאין מקום לטיפול בנוגדי קרישה. המעקב בזמן האשפוז צריך להיות קליני,דהיינו לפי מצבו הרפואי של אביך ויש לבצע בדיקות הדמיה חוזרות רק כאשר קיימת התויה לכך. הסיבה העיקרית לדמם תוך מוחי בגיל המבוגר הינה יתר לחץ דם ולכן יש לאזנו היטב. לאחר השחרור ניתן לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.

מנהלי פורום שבץ מוח