האם יש קשר בין הרדמות איברים לנטילת הגלולות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

19/10/2008 | 14:58 | מאת: ליה

אני בת 24 ונוטלת גלולות למניעת הריון כ 8 חודשים. בחודש הראשון נטלתי גלולת יסמין והיא הוחלפה בשל מצבי רוח חריפים למליאן, אשר הוחלפה כעבור 6 חודשים לאורטו-קסילן, בשל אובדן החשק המיני. במהחל החצי שנה האחרונה בערך הבחנתי בתופעה מתגברת של הרדמות איברים, שלא הייתה מתרחשת בעבר - לדוגמה - כאשר אני מקפלת את המרפק ונשענת על כפות הידיים, מופיעה תחושת נימול תוך מספר דקות, או כאשר אני יושבת ברגליים מקופלות מופיעה תחושת הנימול - דבר שלא היה קורה לפני חצי שנה (אולי רק בשינה), - כלומר, אני מרגישה שהאיברים נרדמים לי ביתר קלות מבעבר. האם יש צורך לגשת לרופא בעניין?

הרדמות מהירה של מספר גפיים על רקע לחץ או תנועה עלולה לנבוע מבעיה מולדת בעצבים היקפים. כדאי לפנות לנוירולוג בענין.

20/10/2008 | 18:10 | מאת: איציק

מצב של הרדמות יכול להיות סימפטום למצב גופני שלא תלוי בגלולה כפי שד"ר אוריאל כתב. אבל גלולות למניעת הריון ידוע שהן גורמות (מסיבות הורמונליות )לצימוד הטסיות בדם(קרישיות ) יותר מהמצב של אי נטילת הגלולות . ועוד על פי תגובה קודמת של ד"ר אריאל צריך להזהר מאוד ואם כבר נוטלים גלולות יש סכנה לאשה כבדת משקל ומעשנת כבדה וכדאי לה להיות במעקב .

אכן שילוב של עישון,גלולות ומיגרנה המלווה באאורה מעלה את הסיכון לאירועים טרומבוטים פי 37.

מנהלי פורום שבץ מוח