ניתוח או הכנסת סטנט

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/09/2008 | 23:04 | מאת: הבת

שלום רב. אבא שלי עבר אירוע מוחי בחלק גופו הימני. לאחר בדיקת סיטי מיוחדת עם נוזל נמצא כי יש לו היצרות גדולה בעורק צוארי ראשי. הומלץ או לנתחו ולסדר את החסימה או לחילופין לצנתר ולהכניס סטנט. אשמח לדעת מה עדיף? מה אחוזי ההצלחה של כל אחד מהם?

נכון להיום לא הוכח כי הכנסת סטנט עדיפה על פני ניתוח אנדרטרקטומיה. בהתויות סלקטיביות בלבד,כגון היצרות לאחר הקרנות,היצרות באיזור לא נגיש לניתוח,היצרות חוזרת או חולה כרוני קשה, קיימת עדיפות להכנסת סטנט. ההחלטה צריכה להנתן באופן פרטני לגבי כל חולה. חשוב מאוד לברר את אחוז הסיבוכים סביב הפרוצדורה במרכז הרפואי הרלוונטי,זהות המנתח או המצנטר ונסיונו. .

מנהלי פורום שבץ מוח