ממצא בMRI

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

01/02/2006 | 19:03 | מאת: שלומי

בMRI נמצא: " קברנומה פריאטלית אחורית משמאל. נראה מוקד דמם ישן עם משקעי המוסידרין בצנטרום סמי אובלה האחורי משמאל וכן וריד פרפורנטי רחב החוצה את המקטע הפריאלי האחורי עד למוקד הדמם (ככל הנראה AVM לאחר דימום) לא נצפה ממצא מוקדי נוסף. מראה החדרים תקין. קו האמצע שמור. החריצים וקפלי המוח שמורים. האם עליי לדאוג ומה זה אומר?

אנני יכול להתייחס במישרין לפיענוח ההדמיה מבלי להכיר את החולה. באופן כללי,AVM הינה מלפורמציה (אנורמליות) של כלי דם ,לרוב מולדת,הכוללת מעבר ישיר מכלי דם עורקי לורידי ,כאשר באופן נורמלי היו אמורים להיות הסכנה העיקרית הינה קרע ופריצת דימום.הסיכון לדימום נמצר בקורלציה לגודל הממצא ואופיו.

מנהלי פורום שבץ מוח