הפתעה: כולסטרול גבוה מגן בעת אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

10/09/2008 | 13:51 | מאת: ישראל

מומחים: אם אתם בני 65 ומעלה ולקיתם בשבץ מוחי, כדאי שרמת הכולסטרול בגופכם תהיה גבוהה.. אך להתיחס לנתון שזה שהתפרסם באחת הכתבות בחו"ל? תודה לפורום.

אין כל ספק כי רמות כולסטרול גבוהות מהוות גורם סיכון עצמאי לשבץ מוח.

13/09/2008 | 21:09 | מאת: איציק מנאמן

ד"ר אריאל צודק כולסטרול ממש לא בריא לא קראת היטב את המאמר בו נטען שבמידה והחולה לא מת משבץ בגיל מבוגר ובמידה ואין לו שום גורמי סיכון (ולמי אין)ובמידה ויש לו כולסטרול גבוהה ובמידה והיה במעקב עקב כך (מן הסתם קבל תרופות) אזי הוא יתאושש יותר מהר מהשבץ . מסקנה עדיף ללא כולסטרול

מנהלי פורום שבץ מוח